Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce na Dlouhé louce prodloužila zelenou, důvodem je navýšení kapacity

Křižovatka na Dlouhé louce prošla rekonstrukcí. Kromě nového povrchu se řidiči dočkali i přidaného levého odbočovacího pruhu směrem z Krumlova na Máj. Všichni, kteří aktuálně míří od Písku směrem na Krumlov, postojí na semaforech o něco kratší dobu. Přidáním levého odbočovacího pruhu z opačné strany se totiž prodloužila zelená.

Práce, které měly původně trvat 6 týdnů, se podařilo zkrátit na polovinu. Rekonstrukce probíhala o víkendech, a to i v nočních hodinách. Výsledkem je navýšení kapacity křižovatky, která spočívá v přidání levého odbočovacího pruhu ve směru od Krumlova na Máj.

Dva levé odbočovací pruhy usnadní jízdu i řidičům z opačného směru, tedy od Písku na Krumlov. „Díky tomu, že jsou teď na Máj dva odbočovací pruhy, řidiči už v tomto úseku nepotřebují tak dlouhou zelenou. Tím pádem se ušetřené vteřiny daly druhému směru. Na této straně by se už řidičům mělo jezdit lépe,“ popsal dopravní inženýr jihočeské policie Stanislav Vorel.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Dlouhá louka, zelená, rekonstrukce, policie, Písek, louka

Rekonstrukce na Dlouhé louce prodloužila zelenou, důvodem je navýšení kapacity  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.