Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Budějcích se začne opravovat jedna z nejvytíženějších křižovatek

V Budějcích dnes začne oprava jedné z nejvytíženějších křižovatek ve městě, křížení ulic Na dlouhé louce a Husova třída. Je to hlavní tah po E55 na Rakousko. Opravy potrvají do října. Naplánované jsou na tři víkendy, kdy bude provoz omezen. Podle policie lze v době omezení provozu očekávat kolony. Křižovatkou denně projede podle dat z loňského roku přes 41.000 aut.

Povrch cest se musí vyfrézovat do hloubky 70 centimetrů, řekl již dříve ČTK krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Při opravě přibude druhý odbočovací pruh v ulici Na Dlouhé louce ve směru na Čtyři Dvory a ve směru od Českého Krumlova, čímž se by se měla zvýšit kapacita křižovatky.

Frézování křižovatky Na Dlouhé louce se o týden posouvá

Nepříznivá předpověď počasí posouvá práce na křižovatce Na Dlouhé louce. Rozhodlo o tom dnes Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem celé akce.

„Oprava začne z pátku na sobotu v noci, křižovatka se zavře pro veřejnost ze sjezdů z Husovy a z Dlouhé louky po průjezdu posledním vozem MHD. Pak začnou práce naplno a potrvají do nedělní noci, aby pondělní průjezdy všech vozů byly zachovány," řekl náměstek pro dopravu Viktor Lavička. Ve stejném režimu budou dělníci pracovat další dva víkendy.

Kolony se podle policie budou tvořit po celé trase i ve městě. Frézovat se bude vždy přes noc, aby v ranních sobotních hodinách bylo vše připraveno k položení vrstev asfaltu.

Mánesovka se pro řidiče otevře už příští týden

V Budějovcích skončí v noci na 20. září oprava jedné z hlavních dopravních tepen města - Mánesovy třídy. Proti plánům bude průjezdná zhruba o měsíc dřív. Silnice je součástí městského okruhu, po němž projede denně až 25 tisíc aut. Rekonstrukce...

V Českých Budějovicích je kvůli opravám od května neprůjezdná Mánesova třída, jedna z hlavních dopravních tepen města. Práce za víc než 60 milionů korun skončí 20. září, kdy bude ulice opět průjezdná. Mánesova třída je součástí okruhu, po kterém projede denně až 25 tisíc aut. Dopravu ve městě komplikuje i stavba bytů na Rudolfovské třídě, kde je provoz omezený.

Autoři | Foto Yvetta Chmelová

Štítky doprava, křižovatka, Na Dlouhé louce, České Budějovice, louka, oprava, Rakousko, Český Krumlov, Čtyři Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Fajn, mít opravenou křižovatku. A kdy kraj opraví veřejnou dopravu? Po Zimolových experimentech s jejím vytěsněním z území kraje! Aby jsme nemuseli ucpávat ČB a jiná Jihočeská města autem. Ne každý totiž rád následuje stádo a sobecky ostatním škodí svým autem.

Pátek, 13. září 2019, 08:18Odpovědět

V Budějcích se začne opravovat jedna z nejvytíženějších křižovatek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.