Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Rekonstrukce křižovatky Na Dlouhé louce se kvapem blíží, očekávají se kolony

Už tuto sobotu začne rekonstrukce křižovatky Na Dlouhé louce a Husova. Tři víkendy po sobě bude tento úsek uzavřen. V týdnu pak bude v křižovatce obnoven silniční provoz s drobným omezením. Na trase i po městě se dají očekávat kolony. Už dnes od 9 do jedné hodiny odpoledne došlo k vypnutí světel. Provoz je v místě řízen policií.

V pátek budou v křižovatce umístěny přenosné dopravní značky a nebude umožněn vjezd z ulice Na Dlouhé louce do ulice Husova – přes Dlouhý most a na druhou stranu k Výstavišti. Omezení jízdy bude v celém rozsahu pro veškerý provoz a to jak od centra, tak i na městskou část Čtyři Dvory.

Od soboty začne rekonstrukce podloží a povrchu. „V pracovní době, mimo víkendy, bude na křižovatce obnoven silniční provoz s drobným omezením. V době uzavírek bude provoz řízen přechodným světelným dopravním značením, proto doporučujeme se lokalitě zcela vyhnout,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Rekonstrukce se provádí z důvodu stavebně technického stavu komunikace a dojde k doplnění druhého odbočovacího jízdního pruhu v ulici na Dlouhé louce – ve směru na Čtyři Dvory, ve směru od Českého Krumlova. Navýší se tím tak kapacita dané křižovatky, úpravou jízdních pruhů silnice I/3 směru Praha – České Budějovice – Český Krumlov či Kaplice – Dolní Dvořiště.

Foto Jana Kroneislová

Štítky křižovatka, policie, Dlouhá louka, České Budějovice, louka, Dlouhý most, Český Krumlov, Praha

Rekonstrukce křižovatky Na Dlouhé louce se kvapem blíží, očekávají se kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.