Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město chce Na Dlouhé louce jednopodlažní záchytné parkoviště. Kdy bude stát se zatím neví

Na Dlouhé louce u kruhového objezdu u Kauflandu by mělo vzniknout jednopodlažní záchytné parkoviště. Zaparkovat by zde v budoucnosti mohlo až 20 kamionů a 150 osobních aut. Kdy by se mohlo parkoviště stavět ale zatím není jasné, město teprve bude vypisovat veřejnou zakázku.

Jednopatrový parkovací dům by měl podle studie vzniknout u kruhového objezdu u Kauflandu. Nabídnout by měl stání až dvaceti kamionům a 150 osobním automobilům. „V prvním patře by měla parkovat osobní auta a v přízemí by měly být autobusy, které dnes stojí u všesportovní haly. Autobusy by tam najížděly přímo z ulice Na Dlouhé louce a auta by jela od výstaviště přes kruhový objezd,“ popsal náměstek pro dopravu Viktor Lavička.

Zmiňovaný „kruháč“ by zároveň čekalo rozšíření. V místě se totiž očekává nárůst dopravy. „Je to jednoduchý kruhový objezd z city bloků a vzhledem k mohutné zástavbě Na Zlaté stoce se dá očekávat, že ta doprava tam bude vyšší, proto je nutné ten objezd zkapacitnit,“ uvedl Lavička.

Výstavba domů Na Zlaté stoce? Kritická dopravní situace a selhání města, tvrdí lidé

Klidné a tiché bydlení nedaleko lesoparku Stromovka. To slibují nově budované bytové domy Na Zlaté stoce. Lukrativní lokalita pro bydlení má ale jednu černou šmouhu. Podle některých lidí není dostatečně vyřešená dopravní situace a celkové...

Kdy by se mohl začít parkovací dům stavět ale není podle Lavičky jasné. „Já si teď netroufám říkat žádné termíny. Pro nás je teď rychlejší postavit parkovací dům vedle všesportovní haly, protože je na pozemcích města. Každopádně projekt bychom chtěli mít hotový někdy v příštím roce,“ dodal.

Rozšířené záchytné parkoviště začne fungovat od pondělí

Už v pondělí 19. srpna budou moct řidiči zaparkovat na rozšířeném záchytném parkovišti v Jírovcově ulici. Ke stávajícím místům přibylo přes 250 míst. Rozšíření vyšlo město na více než 40 milionů korun.

Na začátku srpna České Budějovice zprovoznily novou část záchytného parkoviště v Jírovcově ulici. Vejde se tam nyní okolo 440 vozů. Jde zatím prakticky o jediné klasické záchytné parkoviště ve městě.

Foto Jana Kroneislová

Štítky záchytné parkoviště, parkování, Na Dlouhé louce, kamiony, louka, kruhový objezd, automobil, Kaufland, Zlatá stoka

Město chce Na Dlouhé louce jednopodlažní záchytné parkoviště. Kdy bude stát se zatím neví  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.