Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Semafory na Branišovské už fungují. Zvýhodnit mají autobusy městské hromadné dopravy

Po více než měsíci skončily stavební úpravy křižovatky Branišovská a Jana Opletala. Město v tomto případě šláplo na kuří oko nejednoho budějčáka. Místo je totiž nově, na požadavek dopravního podniku, řízeno semafory. Autobusy městské hromadné dopravy podle něj měly problém s vyjížděním trolejbusů na Branišovskou.

Křižovatka je nově řízena semafory s preferencí městské hromadné dopravy. Osazení proběhlo podle města v rámce rozšiřování koridoru pro MHD. „Jezdí se tam úplně stejně. Hlavní je po Branišovské, vedlejší J. Opletala a místo ležící mimo komunikaci vjezd k Biologickému centru AV ČR. Osazení semafory je odpovědí na požadavek dopravního podniku, který avizoval problém s výjezdem trolejbusů na Branišovskou,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Semafory mají být plně dynamické, izolované a řízené pomocí videodetekce a chodeckými poptávkovými tlačítky. Vybaveny mají být také jednotkou aktivní dálkového ovládání pro nevidomé.

Realizace zahrnovala rekonstrukci chodníků, výstavbu přechodu pro chodce, dopravního značení, úpravu vozovky a založení trávníků. Úpravy začaly na křižovatce 7. července.

Autoři | Foto

Štítky semafory, světelná signalizace, křižovatka, České Budějovice, Šumava, MHD, městská hromadná doprava, Jan Opletal, Biologické centrum AV ČR, Ivo Moravec

Semafory na Branišovské už fungují. Zvýhodnit mají autobusy městské hromadné dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.