Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Křižovatka na Dlouhé louce dostane nový povrch, řidiče čeká omezení

Křižovatka na Dlouhé louce a Husovy třídy se dočká nového povrchu. Práce měly původně začít v červenci. Kvůli obávanému kolapsu dopravy byla akce přesunuta na září. Stavební firma začne s rozšiřováním silnice o jeden pruh a frézováním v pátek 6. září. Některé zastávky MHD budou dočasně zrušeny.

„Jedná se o nejfrekventovanější úsek v Českých Budějovicích. Provoz proto bude vždy obousměrný, pouze však v jednom jízdním pruhu pro každý směr. Způsob opravy byl navržen do pěti etap na tři víkendy. Z toho 3. a 4. etapa bude pokládka obrusné vrstvy v jednom víkendu, v sobotu levá strana a v neděli pravá strana. Jako poslední 5. etapa bude provedení vodorovného dopravního značení,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Stavební práce budou probíhat pouze o víkendech. Frézování jednotlivých etap bude od pátečních nočních hodin přes noc, aby už brzy ráno v sobotu bylo vše připraveno k pokládce jednotlivých vrstev. Dokončení etap potom bude ve večerních hodinách v neděli nebo ráno v pondělí, vždy tak, aby byl veškerý provoz jako v normálních pracovních dnech.

„Důvodem rekonstrukce je zejména zkapacitnění křižovatky, kdy přibude jeden odbočovací pruh z ulice Na Dlouhé louce do Husovy třídy, a tím se zvýší průjezd aut směřujících na největší budějovická sídliště,“ dodává Lavička. Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic.

Linky MHD budou křižovatkou jezdit po standardní trase až do páteční půlnoci. Odklon linek MHD bude zahájen o půlnoci z pátku na sobotu a ukončen o půlnoci z neděle na pondělí.

Dočasně budou zrušeny zastávky:

  • U Zelené ratolesti (pro linky 1, 3, 53)
  • Výstaviště (pro linky 1, 3, 53)
  • U Parku (pro linku 1)

Jako náhradní bude pro tyto linky sloužit zastávka Mariánské náměstí.

Linky 7 a 15 budou v úseku mezi ulicemi Na Dlouhé louce a Husova vedeny obousměrně po objízdné trase ulicí Na Sádkách, nicméně u těchto linek nemá odklon vliv na obsluhu zastávek.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Husova třída, Dlouhá louka, oprava, České Budějovice, ŘSD, louka, městská hromadná doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Zelená ratolest a.s.

Křižovatka na Dlouhé louce dostane nový povrch, řidiče čeká omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.