Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policejní akce „X“ odhalila přes padesát přestupků. Kontroly probíhaly u autobusů a náklaďáků

Dopravní policisté za sebou mají akci, při které se zaměřili na kontroly nákladních aut a autobusů. Ta proběhla během uplynulého víkendu. Celkem bylo zkontrolováno 134 specifikovaných typů aut. Hlídky zjistily 51 přestupků.

Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce probíhala v rámci mezinárodní spolupráce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování omezení jízd některých vozidel, doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku u řidičů nákladních vozidel a autobusů.

Do akce se zapojila více jak 30 dopravních policistů. Během dvou dnů bylo zastaveno 134 náklaďáků a autobusů. Hlídky zjistily 51 přestupků. „Většina z nich byla vyřešena na místě uložení příkazu, jen ve dvou případech jsme prohřešky oznámila na místně příslušné obci s rozšířenou působností,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Nejčastějším přestupkem, jako klasicky, zaznamenali policisté porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě a to v 24 případech. V jednom případě sedl řidič za volant pod vlivem alkoholu. Dva řidiči se nepřipoutali bezpečnostním pásem. Jen ve třech případech zjistili policisté nevyhovující technický stav a na dálnici D3 a D4 si tři řidiči nevylepili povinnou dálniční známku.

Foto Jan Pešek

Štítky nákladní auto, autobus, policie, akce, bezpečnost, kontrola

Policejní akce „X“ odhalila přes padesát přestupků. Kontroly probíhaly u autobusů a náklaďáků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.