Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přes most u pivovaru v Českém Krumlově neprojedou těžší auta

Přes provizorní most u pivovaru v Českém Krumlově kvůli zhoršení jeho stavu dočasně neprojedou těžší auta. Důvodem omezení nosnosti je pokles středového pilíře mostu. Město o prázdninách nechá zpracovat projekt k zabezpečení pilíře, nebo stavbě nového.

Město kvůli zhoršení stavu snížilo nosnost mostu na tři tuny, respektive osm tun při zatížení jedním vozidlem. Řidiči těžších aut mohou podle radnice využít náhradní trasu po ulici Latrán a Budějovickou branou. Tam si ale musejí dát pozor na omezení 2,5 metru na šířku a 3,5 metru na výšku a také na omezený prostor u odbočky do Pivovarské ulice.

Pokles středového pilíře mostu má podle města vliv na pevnost celé konstrukce. Po zpracování projektové dokumentace chce proto radnice co nejdříve udělat potřebné opravy, které budou nejspíš stát stovky tisíc korun. „Prověřujeme i operativní řešení, jak most rychle zabezpečit a zprůjezdnit i pro těžší vozidla. Nicméně v tuto chvíli nemáme jinou možnost než se řídit pokyny stanovenými ve zprávě o prohlídce mostu," uvedl starosta Dalibor Carda (SNK-Město pro všechny).

Provizorní most stojí na daném místě přes Vltavu už od povodní v roce 2002. Zhruba před dvěma lety ho radnice koupila za osm milionů korun od Správy státních hmotných rezerv, protože na nový most neměl Český Krumlov peníze. „Most je pro nás strategicky důležitý. Je to jediný možný přístup pro těžká vozidla pro vjezd do historického jádra města, protože všechny ostatní příjezdy jsou buď v opačném směru, nebo tak úzké, že se tam nedostanou požární vozidla ani svozová vozidla pro odpadovou techniku. Most je naprosto nepostradatelný," řekl tehdy starosta Carda.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, stavby, správa, Český Krumlov, most, radnice, Latrán, Správa státních hmotných rezerv, pivovar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes most u pivovaru v Českém Krumlově neprojedou těžší auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.