Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Město konečně vybuduje u Bosche nový chodník. Na akci sehnalo dotaci

Konečně se lidé v budějcké ulici A. Trägera dočkají nového chodníku, přechodu pro chodce a veřejného osvětlení. Lokalita u firmy Bosch byla pro chodce velmi nebezpečná, velmi často byla také označována za ostudné místo Budějc. To se teď ale změní. Práce by měly začít v srpnu. Cena se bude pohybovat kolem osmi milionů korun, většinu město uhradí z dotace.

„Po vybudování chodníku už lidé dlouho volali. Několikrát byla tato zakázka i vypisována, ale buď se nikdo nepřihlásil nebo navrhovaná cena vysoce převyšovala předpokládanou částku,“ popsal na úterní tiskové konferenci náměstek primátora Ivo Moravec, který uznal, že aktuálně je lokalita velmi nebezpečná.

Zhotovitelem bude společnost AKORD. „Převážná část nového chodníku o délce necelých 300 metrů povede podél ulice A. Trägera v úseku R. Bosche a hranice katastru Budějovic s obcí Hrdějovice. Součástí realizace chodníku je zřízení dvou míst pro přecházení a výstavba veřejného osvětlení. Z důvodu kvalitního odvodnění komunikace bude vybudováno 140, 5 metrů řadu dešťové kanalizace včetně vpustí a šachet a dojde i k přeložení STL plynovodu a k úpravě povrchů stávajících zastávek MHD. V rámci stavby bude provedeno svislé a vodorovné dopravní značení,“ upřesnil Moravec.

Stavba, která začne pravděpodobně v srpnu a skončí v listopadu, by měla vyjít na zhruba 8,3 milionu korun. „Snažili jsme se na to spěchat i z toho důvodu, že se nám povedlo sehnat dotační titul, a akce tak bude z 90 procent hrazená z dotace,“ uzavřel Moravec

Foto Jana Kroneislová

Štítky A. Trägera, Bosch, chodník, město, dotace, Robert Bosch GmbH, České Budějovice, Ivo Moravec, Hrdějovice

Město konečně vybuduje u Bosche nový chodník. Na akci sehnalo dotaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.