Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Radní Švec: Během modernizace Lidické třídy nebude nutná úplná uzavírka

Kompletní modernizace se dočká poslední část Lidické třídy v Českých Budějovicích. Na řadu přijde téměř dvoukilometrový úsek od kolejí vlečky v Papírenské až po Hrnčířskou ulici na konci města. Stavební práce zaberou pět měsíců a začnou v červenci, aby se využilo menší dopravní zátěže během prázdnin. Řidiči navíc nebudou omezování úplnou uzavírkou a Lidická třída bude modernizována po celé své délce.

„V rámci modernizace necháme nahradit poškozenou horní část vozovky a upravit přechody pro chodce. Ty budou vybaveny ochrannými ostrůvky a novým osvětlením. Přechody pro chodce jsou plánovány na ulicích J. B. Foerstera, Plánská, Chmelenského, Buděšínského či mezi ulicemi Papírenská a Slunečná,“ vysvětlil krajský radní pro dopravu Jiří Švec s tím, že součástí celkové modernizace bude také oprava části přilehlých silničních obrubníků a chodníků, kterou hradí Statutární město České Budějovice. Z rozpočtu kraje pak budou zrekonstruovány rovněž stávající zastávky MHD.

Radní Švec dále zdůraznil, že průběh prací bude zorganizován tak, aby řidiče neomezovala úplná uzavírka. Pokládka asfaltových vrstev, která si zákaz průjezdu všech vozidel, kromě autobusů přece jen vyžádá, je proto plánována výhradně na víkendy. Pohyb stavební techniky zhotovitele při provádění prací způsobí omezení dopravy pouze v nezbytné míře.

Celá stavební akce začne na konci města směrem k náměstí Bratří Čapků. Náklady hradí Jihočeský kraj částkou přesahující 32 milionů korun. Dalších 3,5 milionů zaplatí Statutární město České Budějovice. Zhotovitelem stavby je pak firma Colas CZ Praha. Loni se Lidická třída opravovala na více než půl kilometru dlouhém úseku vedoucím od náměstí Jiřího z Poděbrad až po železniční vlečku, v roce 2012 pak úsek od náměstí Jiřího z Poděbrad po křižovatku s Mánesovou ulicí. Po letošních opravách tak bude modernizována celá.

Tisková zpráva

Štítky Lidická třída, doprava, České Budějovice, Josef Bohuslav Foerster, Jiří Švec, náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha

Radní Švec: Během modernizace Lidické třídy nebude nutná úplná uzavírka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.