Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

O sdílení aut mají Budějčáci zájem. GoDrive má na kontě už tisíc rezervací

PR článek

Carsharing aneb sdílení aut se ještě dnes může některým lidem zdát jako fikce, avšak jedná se o realitu, která prudce roste na oblibě. A to i v Budějcích, kde běžní řidiči službu GoDrive využívají od června loňského roku. Statistika mluví jasnou řečí – tento směr má budoucnost.

„Celkem máme na kontě již více než tisíc rezervací, najeto 13 tisíc kilometrů, 1300 stažených aplikací a 135 uživatelů s kompletní registrací. Zájem je stále větší a nás nesmírně těší, že se uživatelé ke službě GoDrive vrací pravidelně,“ říká Ondřej Zenkl, autor projektu sdílení aut v Českých Budějovicích.

Ono se není čemu divit, protože výhod je hned několik. Stačí si stáhnout aplikaci GoDriveCB pro Android nebo iOS, zaregistrovat se a můžete vyrazit. Ano, nic jiného za tím není. Žádné podepisování smluv, placení záloh a podobně.

Čím se jezdí? Projekt zahrnuje šest vozidel Škoda Citigo a nově také VW Golf Variant v kombi verzi. Stačí jen mrknout do aplikace a auto si rezervovat. Jednotlivé vozy jsou rozděleny dle městských zón, kam se poté také vrací. Že nemáte klíč? Ani ho nepotřebujete, auto se odemyká skrz váš mobil, stačí mít jen připojení k internetu.

GoDrive v Českých Budějovicích prozatím vítězí spíše u mužů (tvoří 70 procent uživatelů), avšak i ženy postupně chápou, že třeba pro nákupy ve městě je carsharing naprosto ideální. Že něco takového musí být drahé? Opak je pravdou. Vezměme si modelový případ – nákup i s cestou na dvě hodinky, najeto 10 kilometrů. Cena 117 korun. Že to vážně není mnoho? Není, ostatně hoďte si někdy do kalkulačky, na kolik vás vyjde vlastní vozidlo. Ceník GoDrive naleznete na jejich webových stránkách.

Sdílení aut je zkrátka budoucnost, což potvrzuje i GoDrive. Letošní novinkou je kromě nového VW Golf Variant rozšíření služby pro firmy. První firmy se již do projektu zapojily a je evidentní, že i o tento směr využití bude zájem.

A jak prozatím GoDrive hodnotí samotní uživatelé? Citujme některé z facebookových stránek firmy:

„Ať už na velký nákup, na výlet nebo jako služební auto je GoDrive skvělá služba pro kohokoliv - ať už auto máte nebo zrovna nemáte. Přijdete k autu a jedete. Palec nahoru GoDrive!“

„Naprosto bez problémů. Doporučuji každému, kdo nechce zbytečně živit vlastní automobil. Delší výpůjčky se sice prodraží, ale nulová starost a pořizovací náklady to hravě vyrovnají. Na odpoledne a nákupy ve městě je to za pár drobných.“

Štítky GoDrive, Carsharing, sdílená auta, České Budějcovice, České Budějovice, projekt, Volkswagen Golf, Android, iOS, Škoda Citigo

O sdílení aut mají Budějčáci zájem. GoDrive má na kontě už tisíc rezervací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.