Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nerudovku čeká rekonstrukce. Uzavírka potrvá osm měsíců

Nahrazení staré kanalizace a vodovodního řadu čeká Nerudovu ulici v úseku od Pražské třídy k Jírovcovce. Rekonstrukce bude rozdělena na dvě etapy a vyjde na 33,5 milionu korun. Práce začnou už 10. června. Jednotlivé úseky budou během rekonstrukce neprůjezdné.

Nerudova ulice se v úseku od Pražské třídy k Jírovcově ulici dočká rekonstrukce. Hlavním důvodem prací je výměna stávajícího kanalizačního a vodovodního řadu včetně přípojek novým potrubím. V rámci stavby budou upraveny komunikace, chodníky včetně odvodnění a veřejného osvětlení. 

„Práce budou po etapách. V té první jde o úsek Kostelní – Jírovcova a doba realizace 160 kalendářních dnů. Následovat bude část Pražská – Kostelní, která by měla být hotova za 90 dní. Finanční náklady představují 33,5 milionů korun včetně DPH,“ přiblížil náměstek primátora Petr Holický.

V souvislosti s rekonstrukcí musí řidiči počítat s upraveným provozem na některých komunikacích. Půjde o ulice Nerudova, Jírovcova, K. Weise, Kostelní, Puklicova, Pražská třída. 

Pracovat se začne 10. června. „V jednotlivých etapách budou úseky pro dopravu úplně uzavřeny. Výjimku budou mít jen hasiči a záchranáři,“ doplnila mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, rekonstrukce, Nerudova ulice

Nerudovku čeká rekonstrukce. Uzavírka potrvá osm měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.