Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pětiměsíční uzavírka Mánesovky začne už za týden

Dlouho očekávaná uzavírka Mánesovy ulice je tady. Pět měsíců bude tato důležitá dopravní tepna v Budějcích uzavřená. Hlavním důvodem jsou opravy inženýrských sítí. Kdy přesně uzavírka začne a jaká dopravní omezení nás čekají?

Uzavírka Mánesovy ulice začne už za týden, v neděli 5. května. Potrvá až do neděle 6. října. Podle magistrátu se jedná o technicky a časově náročné práce, proto nebude možné po celou dobu stavby zajíždět do objektů v opravovaném úseku.

Úsek Dukelská – Čechova

Uzavřen bude přejezd Dukelské ulice, řidiči ale budou moct odbočit od průmyslové školy do Mánesovky ve směru k Lidické třídě. Po dokončení prací v tomto úseku bude Mánesova ulice kompletně průjezdná.

Práce začnou za úplné uzavírky frézováním povrchu silnice. Pokračovat se bude stavebními pracemi v úseku od Dukelské do Čechovy ulice, kde se bude rekonstruovat kanalizace a dva vodovodní řády. Po dokončení první etapy budou stavební práce pokračovat od Dukelské směrem k Malši.

V prvním zmiňovaném úseku se opraví stávající křižovatka Mánesova – Dukelská, opraví se přechod u Dukelské a nový přechod s ostrůvkem vznikne u Vrchlického nábřeží na levém břehu Mlýnské stoky. Bude probíhat výstavba kabelových tras propojení SSZ a související oprava chodníků. Na závěr bude provedena pokládka nové obrusné vrstvy vozovky.

Úsek Čechova – Novohradská

Od 6. května do 2. června bude v této části omezený provoz. Úsek sice zůstane průjezdný, ale nebude možné zajíždět do objektů na jižní straně ulice přes rekonstruovaný chodník.

Od 3. do 16. června bude úsek uzavřen kompletně. Druhý červnový víkend se bude na úseku frézovat a pokládat nový asfalt.

Novohradská ulice – úsek Mánesova­­ ­– Průmyslová

Od 17. do 30. června bude i tento úsek zcela uzavřen. Stejně jako v předchozích částech dojde k frézování a položení nové vrstvy vozovky. Lokálně budou opraveny konstrukční vrstvy vozovky. V prostoru křižovatky Mánesova – Novohradská dojde k rekonstrukci horkovodu.

Vrchlického nábřeží – úsek mezi ulicemi Mánesova a Čechova

Tento úsek čeká úplná uzavírka od 23. září do 1. prosince. Opravovat se bude kanalizace, vodovod, chodník a samotná vozovka.

Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, Mánesova ulice, České Budějovice, chodník, Malše

Pětiměsíční uzavírka Mánesovky začne už za týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.