Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rekonstrukce Mánesovky začne v květnu. Kompletní uzavírka potrvá pět měsíců

Začátkem května by měla být pravděpodobně zahájena oprava Mánesovy ulice. Původní předpokládaný termín se tak o měsíc posouvá. Kromě inženýrských sítí se budou modernizovat křižovatky a přibude také jeden přechod pro chodce. Řidiči se musí připravit na pětiměsíční úplnou uzavírku části ulice.

Po dobu rekonstrukce, která by měla začít 5. května, musí řidiči počítat s mnohými omezeními. „Od mostu Kosmonautů před Čechovu ulici nás čeká pětiměsíční úplná uzavírka. Další část rekonstrukce, která je i včetně křižovatky s Novohradskou ulicí bude realizována za částečné uzavírky, a to po dobu celkové uzavírky,“ uvedl za kraj mluvčí Radek Šíma s tím, že Jihočeský kraj předpokládá dokončení zakázky v říjnu.

Radek Terber ze společnosti Swarco Traffic, která má v Budějcích na starost světelnou signalizaci, pro Mladou frontu na konci února uvedl, že při takto ztížené dopravní situaci počítají na semaforech v dotčených místech kolem Mánesovky s úpravou světelné signalizace. „Máme k dispozici matematické modely. Je ovšem nutné si uvědomit, že každá křižovatka má svou kapacitu, a když je naplněná, tak už pak nepomohou ani semafory,“ řekl Mladé frontě Terber. 

Opravovat se bude kanalizace, povrch a přibude přechod pro chodce

Práce se rozdělí mezi město a kraj. „Součástí oprav bude rekonstrukce vodohospodářských inženýrských sítí v úseku od pravého břehu Mlýnské stoky po most Kosmonautů, modernizaci křižovatek s ulicemi Čechova a Novohradská včetně kompletní rekonstrukce přilehlé části ulice Vrchlického nábřeží k ulici Čechova,“ popsala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. Město vyjde akce na necelých 32 milionů korun bez DPH.

ČTĚTE TAKÉ: Budějckou dopravu čeká další zkouška. Mánesovka bude až čtyři měsíce kompletně uzavřená 

Jihočeský kraj v rámci celé akce vybuduje nový přechod pro chodce s ostrůvkem u Vrchlického nábřeží a upraví přechod u Dukelské ulice. Zároveň provede rekonstrukci povrchu a části chodníků. Vše za necelých 11 a půl milionu korun bez DPH. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, Mánesova ulice, rekonstrukce, České Budějovice, Jihočeský kraj, přechod pro chodce, Mladá fronta

Rekonstrukce Mánesovky začne v květnu. Kompletní uzavírka potrvá pět měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.