Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Dlouhé louce začne s ročním zpožděním stavba autobusových zastávek

Stavba dvou nových zastávek městské hromadné dopravy na Dlouhé louce, poblíž Kauflandu a lesoparku Stromovka, bude zahájena v pondělí 11. března. Ocení je především ti, kteří se tímto směrem vydávají za nákupy, do parku či za sportem. Řidiče ale čeká omezení.

S téměř ročním zpožděním se začne 11. března pracovat na stavbě nových autobusových zastávek. „Zhotovitel stavby chtěl omezit provoz na Dlouhé louce na jeden jízdní pruh v každém směru. S tímto řešením město zásadně nesouhlasilo. Vzhledem ke skutečnosti, že touto lokalitou projíždí až 40 tisíc automobilů denně, nebylo možné nechat průjezdný pouze jeden pruh. Následně zhotovitel projednával s dotčenými orgány variantu, kdy jsou zachovány oba jízdní pruhy, byť s rychlostním omezením. Vzhledem ke složitým jednáním se stavba posunula na jaro letošního roku,“ odůvodňuje zpoždění náměstek primátora František Konečný.

Chodcům se uleví, řidiči zapláčou. Ti totiž budou muset počítat s omezením. Na Dlouhé louce bude snížena rychlost na 30 kilometrů za hodinu. Zároveň dojde k dočasné úpravě jízdních pruhů. Zásadním omezením je zkrácení levého odbočovacího pruhu ke Kauflandu a tím i k možnému omezení průjezdnosti v této části silnice.

I přes dopravní komplikace lidé s novými zastávkami vesměs souhlasí. Podle některých je to velmi dobrý nápad. Všichni ale poukazují na přebíhání silnice v těchto místech.

ČTĚTE TAKÉCO VY NA TO? Zastávky Na Dlouhé louce jsou dobrý nápad. Uvidíme, jak budou fungovat v praxi 

Součástí stavby jsou zálivy zastávek, nástupiště, propojovací chodníčky i přeložky veřejného osvětlení. V současné době zastávky MHD v této ulici nejsou, ale pravidelné linky tudy už řadu let projíždějí. Nové zastávky budou obsluhovat linky číslo 7 a 15. Projektovaná cena stavby je 4,7 milionu korun bez DPH. Práce potrvají asi tři měsíce.

Foto Jana Kroneislová

Štítky zastávky, autobus, MHD, České Budějovice, Dlouhá louka, louka, Kaufland, Stromovka, František Konečný

Na Dlouhé louce začne s ročním zpožděním stavba autobusových zastávek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.