Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výměna potrubí uzavře na dva měsíce Dobrovodskou ulici

Další dopravní omezení čeká řidiče v Suchém Vrbném. Kvůli opravě horkovodu bude Dobrovodská ulice na dva měsíce uzavřená. Kromě toho se úsek dočká i nového asfaltu. Rekonstrukce začne v polovině března.

Výměna parního potrubí za horkovod omezí řidiče v Sucháči na dva měsíce. „Dobrovodská ulice bude uzavřena od světelné křižovatky U Lávky až po Vodní ulici. Současný stav je nevyhovující,“ vysvětluje Bohdana Kollerová, referentka vnitřní a vnější komunikace a marketingu českobudějovické teplárny.

Opravy začnou 11. března a potrvají až do 31. května. Po výměně horkovodu dostane uzavřený úsek nový asfaltový povrch. „Ten zajistí Správa a údržba silnic Jihočeského kraje,“ dodala Kollerová. Výstavba horkovodu začala loni položením nového potrubí mezi ulicemi Vodní a Pod lékárnou. Je rozdělena do několika etap a postupně se dotkne také ulic E. Beneše, Fr. Škroupa, Ledenická, Čsl. Legií a Jiřího z Poděbrad. Práce jsou naplánované až do konce letošního roku.

ČTĚTE TAKÉ: Budějckou dopravu čeká další zkouška. Mánesovka bude až čtyři měsíce kompletně uzavřená 

„Každá taková investice v ulicích omezuje motoristy i chodce. Uvědomujeme si to, a proto je naši snahou provádět je v co nejkratších termínech, s co nejmenším dopadem do veřejného prostoru,“ uvedl člen představenstva Teplárny České Budějovice Martin Žahourek.

Teplárna chce letos na horkovod napojit ještě Havlíčkovu kolonii. Obě akce vyjdou zhruba na 130 milionů korun.

Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, Suché Vrbné, Dobrovodská, horkovod, Teplárna, Jiří z Poděbrad, Jihočeský kraj

Výměna potrubí uzavře na dva měsíce Dobrovodskou ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.