Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Část dálnice D3 z Hodějovic do Třebonína se může začít stavět. ŘSD předalo staveniště

Stavbě dalšího úseku dálnice D3 už nic nebrání. Ředitelství silnic a dálnic dnes předalo staveniště úseku z Hodějovic do Třebonína zhotovitelským firmám. Se slavnostním předáním ale počká až na březen. Na událost upozornil server Zdopravy.cz.

Informaci dnes na Twitteru potvrdil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl„Dnes jsme jako investor proti podpisu předali staveniště D3 mezi Hodějovicemi a Třebonínem italsko-slovenskému sdružení stavebních firem. Postaví 12,5 kilometrů na takzvaném obchvatu Českých Budějovic za 5,8 miliardy korun,“ napsal mluvčí.

Server Zdopravy.cz upozornil, že ačkoliv by se předání staveniště mohlo zdát jako formalita, s ohledem na nedávné události kolem dálnice D11 u Hradce Králové, jde o důležitý krok. Tam totiž došlo k poklepání na základní kámen, ale zhotovitelské firmy nepodepsaly předávací protokol a na výzvy ŘSD nereagovaly. K dohodě došlo až letos na přelomu ledna a února.

ČTĚTE TAKÉ: Nájezdy a sjezdy na dálnici D3 budou podle náměstka Knota hotové do roku 2022

Na úseku Hodějovice – Třebonín se ředitelství poučilo a před slavnostním aktem zajistilo všechny potřebné dokumenty. Během března se tak začne stavět třináctikilometrový úsek obchvatu Budějc. Součástí stavby bude 17 dálničních mostů, přeložka železnice i tři mimoúrovňové křižovatky.

Foto Jana Kroneislová

Štítky D3, dálnice, stavba, Třebonín, Hodějovice, Ředitelství silnic a dálnic, České Budějovice, Dálnice D3, Twitter, Hradec Králové, Dálnice D11

Část dálnice D3 z Hodějovic do Třebonína se může začít stavět. ŘSD předalo staveniště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.