Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic může dostavět část úseku D3, vyvlastnění pozemku platí

Ředitelství silnic a dálnic může dostavět padesát metrů dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem. Krajský úřad Jihočeského kraje zamítl odvolání majitele pozemku proti jeho vyvlastnění. Na svém Twittrovém účtu to dnesk oznámil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

„Máme v ruce rozhodnutí Krajského úřadu Jihočeského kraje o vyvlastnění pozemku pro stavbu dálnice D3 Ševětín - Borek. Rozhodnutím bylo potvrzeno vyvlastnění i cena. Rozhodnutí nabude právní moci po doručení rozhodnutí všem účastníkům. D3 by zde měla být zprovozněna v březnu 2020,“ napsal na Twitteru mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

ČTĚTE TAKÉ: ŘSD zprovozní jeden úsek dálnice D3 u Ševětína. Nezaplacenému pozemku se provoz vyhne

Celá situace se přitom zkomplikovala právě kvůli ŘSD, které mohlo pozemek získat už v roce 2017. Původnímu majiteli neposlali v šedesátidenní lhůtě peníze, a ten tak získal pozemek zpět.

 

 

Majiteli pozemku, který se proti vyvlastnění odvolal v listopadu 2018, nabídlo ŘSD několik set tisíc korun. Na úseku Ševětín-Borek, který se staví od března 2017, vyvlastnil stát asi deset pozemků.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky ŘSD, silnice, dálnice, D3, České Budějovice, Ševětín, Borek, Ředitelství silnic a dálnic, pozemek, Jihočeský kraj, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic může dostavět část úseku D3, vyvlastnění pozemku platí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.