Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na některých jihočeských silnicích se mohou tvořit závěje

Na některých vozovkách v Jihočeském kraji se mohou tvořit závěje. V řadě míst se po ránu vyskytují sněhové přeháňky a takéfouká vítr. Policie řeši několik dopravních nehod, žádné nejsou našěstí vážné. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Všechny vozovky jsou podle Jířího Novotného z dispečinku správy údržby silnic Jihočeského kraje ošetřené, ale stále zůstávají sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. „Více práce jsme měli v pondělí večer, kdy byla venku téměř veškerá technika. Postupně se situace ale zklidnila," uvedl Novotný.

Kvůli sněžení a silnému větru museli hasiči v kraji na několika místech odstraňovat popadané stromy. Komplikace nastaly například na Strakonicku, kde narazil vlak do stromu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. „Od 22:00 jsme už k takovým událostem nevyjížděli," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

ČTĚTE TAKÉ: U Malenic na Strakonicku narazil vlak do stromu. Nehoda se obešla bez zranění 

Jihočeští policisté řešili od rána několik dopravních nehod. Všechny se naštěstí obešly bez zranění. U Dačic na Jindřichohradecku havaroval osobní automobil. Doprava byla v místě řízena kyvadlově jedním jízdním pruhem. Nehodu osobního a nákladního automobilu řešili policisté u Nových Hradů na Českobudějovicku. Na hlavní silnici u Kaplice na Českokrumlovsku havaroval do stoky nákladní automobil. Omezení tam potrvá až do čtvrt na jedenáct dopoledne.

Teploty se v kraji po ránu pohybují lehce pod bodem mrazu. Podle předpovědi meteorologů bude po celý den zataženo a dešťové nebo sněhové přeháňky. Na horách a jinde ojediněle se mohou tvořit sněhové jazyky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský, Jihočeský kraj, úraz, strom, okres Strakonice, Malenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na některých jihočeských silnicích se mohou tvořit závěje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.