Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ŘSD zprovozní jeden úsek dálnice D3 u Ševětína. Nezaplacenému pozemku se provoz vyhne

Přesně v 10 hodin dnes zprovozní Ředitelství silnic a dálnic jeden směr úseku dálnice D3 mezi Borkem a Ševětínem. Přes pozemek, za který ŘSD nezaplatilo včas, se ale jezdit nebude. V daném místě se provoz vrátí na silnici I/3. Celý úsek by měl být zprovozněn v roce 2020.

Po zprovozněném úseku se bude jezdit dvěma směry namísto jízdy po dosavadní silnici I/3, kde bude ŘSD stavět druhou část dálnice. Povolená rychlost bude v této části 80 kilometrů v hodině.

Povolená rychlost 80 kilometrů v hodině je o deset kilometrů vyšší, než se nyní jezdí po I/3, kde je rychlost omezená právě kvůli stavbě dálnice. Šířka jízdního pruhu bude v zimě 4,5 metru, v létě ji silničáři sníží na 3,5 metru. V zimě bude širší, aby se tam vešel pluh silničářů.

Pro server Zdopravy.cz uvedl mluvčí zhotovitelské firmy Eurovia Iveta Stočková, že získali povolení k předčasnému užívání stavby, které by právě dnes mělo nabýt právní moci. Kvůli chybě ŘSD při vyvlastňování jednoho z pozemků se ale provoz musí danému úseku vyhnout.

ČTĚTE TAKÉ: ŘSD nezaplatilo včas za vyvlastněný pozemek. Nemůže tak dostavět D3 u Ševětína 

„Pozemku, na kterém zatím nemůže stavba probíhat, protože není ve vlastnictví investora, se provoz vyhne. V daném místě bude převeden na stávajicí silnici I/3 a zpět,“ uvedla Stočková. Práce podle nich budou pokračovat i v zimě tak, aby byl celý úsek zprovozněn na jaře 2020.

Na původní silnici I/3, která bude pravou polovinou dálnice, bude provedena rekonstrukce vozovky na úroveň aktivní zóny. „V případě nesplnění požadavků bude provedena i úprava aktivní zóny, budou demolovány stávající mosty na I/3 a nahrazeny novými. Demoliční práce na mostech budou zahájeny v lednu 2019,“ doplnila pro Zdopravy.cz mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, D3, Č. Budějovice, OTVÍRÁK, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice, pozemek, Ševětín, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Sláva. Občané se konečně rychleji, lépe a radostněji dostanou z města, jehož parkovací místa jsou stále ucpány automobily bíže k městu, u kterého jsou permanentní zácpy. Zimola Vám rozvrtal veřejnou dopravu k nepoužitelnosti (druhá nejvyšší krajská rozpočtová položka, panečku, to je chat), "tumáte dálnici, co chcete víc, hezky bolševicky budete čumákovat v zácpách, platit parkovné, žádné vyjímky, my Vám tu socku (bez front, blbého parkování) zkrátka sebereme, protože v Rakousku je to taky tak!"

Úterý, 18. prosince 2018, 08:22Odpovědět

ŘSD zprovozní jeden úsek dálnice D3 u Ševětína. Nezaplacenému pozemku se provoz vyhne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.