Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dopravní podnik zvýhodnil válečné veterány a účastníky odboje a odporu proti komunismu

Účastníci odboje a odporu proti komunismu a váleční veteráni jezdí od prosince za zvýhodněné jízdné. V platnost totiž vstoupil nový tarif, který tyto vybrané skupiny obyvatel zvýhodňuje. Stačí si jen zařídit Kupón, který slouží místo jízdenky.

Nový tarif jízdného začal platit od prvního prosince. „Určen je pro vybrané skupiny obyvatel, který jim zásadně snižuje finanční zátěž při cestování městskou dopravou v Českých Budějovicích,“ vysvětluje mluvčí Dopravního podniku Viktor Lavička.

Dopravní podnik tak zvýhodnil účastníky odboje a odporu proti komunismu a válečné veterány. Pro obě skupiny je nově jízdním dokladem Kupón, který se vydává na jeden rok. Poplatek za vystavení kupónu je 200 korun. 

Podmínkou pro vydání kupónu je zřízení průkazky MHD, ke které je potřeba doložit doklad totožnosti, fotografii o velikosti 3,5 x 4,5 cm, uvedená osvědčení a uhradit částku 25 korun a 5 korun za pouzdro.

Foto Alžběta Lafatová

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, tarif, jízdné, komunismus, dopravní společnost

Dopravní podnik zvýhodnil válečné veterány a účastníky odboje a odporu proti komunismu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.