Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nerudovku čeká rekonstrukce, bude mít nové inženýrské sítě a upraví se zeleň

Magistrát vypsal výběrové řízení na rekonstrukci Nerudovy ulice v úseku od Pražské k Jírovcově ulici. Pokud vše dobře poběží, smlouva bude podepsána v únoru příštího roku.

Rekonstrukce bude rozdělená na dvě etapy. „Ve třetině úseku odbočuje ulice Kostelní, která bude jejich dělítkem. Obě etapy na sebe budou plynule navazovat kvůli provozu,“ popisuje průběh rekonstrukce náměstek primátora Petr Holický.

V ulici bude probíhat rekonstrukce podzemních inženýrských sítí – kanalizace a vodovod včetně přípojek. Obyvatelé se dočkají i nového veřejného osvětlení, stavebním úpravami si projdou komunikace a chodníky. Nakonec dojde i k odvodnění a úpravě zeleně.

O investici do této ulice jednal magistrát už dříve, ale zdržela se z majetkoprávních důvodů a kvůli koordinaci s projektem modrých zón. „Ač se předpokládala realizace této akce už před více než rokem, po úpravě projektového řešení a schválení všech náležitostí bylo možné vypsat veřejnou zakázku,“ říká náměstek. Cenu investice odmítl sdělit, aby neovlivňoval firmy účastnící se výběrového řízení.

Štítky Budějce, Nerudova ulice, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerudovku čeká rekonstrukce, bude mít nové inženýrské sítě a upraví se zeleň  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.