Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dva nové elektrobusy budějckého dopravního podniku havarovaly, jeden už je zpět v provozu

Dvojitou smůlu má budějcký dopravní podnik. Týden po zařazení jedenácti nových elektrobusů do provozu musel dva odstavit kvůli nehodám. Podle mluvčího Viktora lavičky se ale nejedná o nic velkého.

K nehodám došlo v pondělí 5. a v úterý 6. listopadu. Nikdo při nich nebyl zraněn, poškodila se pouze vozidla. „Dnes už jsme jeden z elektrobusů vrátili do provozu. Byl poškozen při drobné nehodě," říká mluvčí dopravního podniku Viktor Lavička.

Nehoda předchozí večer byla trochu vážnější. „Tady musíme čekat na náhradní díly. Očekáváme, že i druhý elektrobus nasadíme do konce týdne a všechny vozy budou opět jezdit na svých linkách," dodává mluvčí.

Místo dvou rozbitých elektrobusů je na budějckých linkách možné dočasně potkávat zelený midibus, v minulosti známý z linky 24 vedoucí historickou částí města. „Nasazujeme ho jako alternativu při určitých výpadcích Jedná se o nízkokapacitní vůz, který jsme kupovali pro zálohu na méně vytížených linkách," vysvětlil Lavička.

Autoři | Foto dpmcb.cz

Štítky Budějce, dopravní podnik, MHD, nehoda, elektrobus, midibus, dopravní společnost, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva nové elektrobusy budějckého dopravního podniku havarovaly, jeden už je zpět v provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.