Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Křižovatku Branišovské ulice a Husovy třídy čeká rekonstrukce. Práce začnou už tento víkend

Zlepšení průjezdnosti. To je hlavním důvodem dlouho připravované rekonstrukce křižovatky Husovy třídy a Branišovské ulice, která začne už v sobotu 3. listopadu. Práce vyjdou na více než čtyři miliony korun bez DPH a hotové by měly být do 15. prosince.

Hlavním smyslem stavebních úprav frekventované křižovatky Husova a Branišovská je podle magistrátu zlepšení její průjezdnosti. „Chceme rozšířit vozovku v Branišovské ulici, aby se tam při výjezdu z ní vešly vedle sebe tři jízdní pruhy. Při vjíždění do křižovatky dva odbočovací, samostatný doprava a samostatný doleva. Výraznou změnou projdou také semafory i chodníky a nově tam bude pro lepší bezpečnost vybudován ostrůvek s přechodem," říká náměstek primátora František Konečný.

Rekonstrukci město původně plánovalo společně s Jihočeským krajem. Tomu totiž patří správa Husovy třídy a právě její část od křižovatky s Branišovskou ulicí až k autobusovým zastávkám naproti hlavní bráně Výstaviště chtěl opatřit novým asfaltovým povrchem.

ČTĚTE TAKÉ: Vysoká vysoutěžená cena rozdělila opravu části Husovy třídy a křižovatky s Branišovskou ulicí 

Příliš vysoká cena, která vzešla z výběrového řízení, akci rozdělila. „Nyní je situace taková, že jsou zhotovitelé saturováni mnoha zakázkami a špičkují ceny až do nesmyslných částek. Přesto se nám podařilo vybrat z výběrového řízení příznivou nabídku. Naší prioritou je křižovatku upravit co nejdříve,“ uvedl Konečný. 

Práce budou zahájeny v sobotu 3. listopadu překopem. V rámci stavebních úprav dojde například ke zmiňovanému rozšíření jízdních pruhů a vybudování dělícího ostrůvku v Husově ulici, přeložce trakčního stožáru s veřejným osvětlením a k osazení nových návěstidel.

Celá akce potrvá až do 15. prosince. Přímo Branišovská ulice bude uzavřená od 5. do 18. listopadu. Cena stavebních prací je 2 990 756 korun bez DPH a zhotovitelem bude firma Dopravní stavby HP Bohemia. Zhotovitelem dodávek bude Swarco Traffic a cena těchto prací vyjde na 1 263 950 korun bez DPH.

Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, oprava, silnice, František Konečný, Jihočeský kraj

Křižovatku Branišovské ulice a Husovy třídy čeká rekonstrukce. Práce začnou už tento víkend  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.