Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Od listopadu čeká budějckou městskou hromadnou dopravu několik změn

Od listopadu čeká městskou hromadou dopravu v Českých Budějovicích několik změn. Dopravu z náměstí Přemysla Otakara II. budou nově zajišťovat elektrobusy s technologií cyklického nabíjení. U některých linek dojde ke změně jízdního řádu, přibudou nové zastávky.

„Nové midibusové linky zajistí obsluhu historického centra města a jeho propojení se záchytným parkovištěm v Jírovcově ulici, nádražím, českobudějovickou nemocnicí a Havlíčkovou kolonií. Na těchto linkách budou nasazeny nové elektrobusy Škoda 29BB s technologií cyklického nabíjení,“ uvedl na svém facebookovém profilu Dopravní podnik města České Budějovice.

V Budějcích se tak svezeme třemi novými linkami. Číslo 21 pojede z náměstí přes nádraží až do Havlíčkovy kolonie, linka 22 se z nádraží vydá k nemocnici nebo až na Papírenskou, poslední linka číslo 23 pojede přes Polikliniku Sever na záchytné parkoviště v Jírovcově ulici. Třiadvacítkou budou jezdit lidé zadarmo.

Kvůli novým linkám musí dopravní podnik přejmenovat některé stávající autobusy. „Původní autobusová linka 21 bude nově označena jako linka 1. Trolejbusová linka 1 bude nově označena jako linka 4. Trasa autobusu číslo 12 bude zkrácena na úsek Nádraží – Husova kolonie / Areál VŠTE. Obsluha Havlíčkovy kolonie bude zajištěna novou midibusovou linkou 21, která zde nabídne výrazně vyšší počet spojů,“ uvedl dopravní podnik.

Nové autobusové zastávky

Kromě nových linek čekají na Budějčáky také nové zastávky. Kromě těch v ulici Karla IV. a u hlavního vchodu do českobudějovické nemocnice bude fungovat také zastávka Parkoviště Dynamo a Jánská, které najdeme v ulici Boženy Němcové. Zastávka Nemocnice na Lidické třídě bude přejmenována na Šumavskou.

Na základě požadavků cestujících a objednatelů dopravy dojde také ke změnám jízdních řádů některých linek. Týká se to především čísel 13, 18 a 19.

Foto Jana Kroneislová

Štítky České Budějovice, doprava, městská hromadná doprava, Přemysl Otakar II., dopravní společnost, Nemocnice České Budějovice, Havlíčkova Kolonie, Karel IV. Lucemburský, Božena Němcová, Škoda 29BB

Od listopadu čeká budějckou městskou hromadnou dopravu několik změn  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.