Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Berlingo se za 22 let změnilo k nepoznání. Nový model zaujme robustní karoserií a prostorem

PR článek

Pohodlný, pohledný a prostorný. Tahle tři „P“ vystihují nový Citroën Berlingo, který přichází na český trh. Jen těžko budete hledat tradičnější model francouzské automobilky. První Berlingo sjelo z výrobní linky před 22 lety. Nástupce původního modelu se ale změnil k nepoznání.

Nový Citroën Berlingo, který si redakce proklepla při jízdním testu, si uchovává všechny přednosti svých předchůdců a navíc působí moderněji. Mezi jeho přednosti patří vzdušný prostor s rekordním objemem a výjimečná flexibilnost s třemi zadními samostatnými sedadly, která lze sklopit.

„Nové Berlingo působí nečekaně robustně a bytelně. Posádka si navíc nemusí připadat nijak stísněně. Interiér je nečekaně prostorný,“ říká testovací jezdec Michael Daněk.

Berlingo psalo historii už v roce 1996, kdy se stalo průkopníkem segmentu „ludospace“. A také dnes udává trendy ve své kategorii. Při pohledu zepředu upoutá nový Citroën Berlingo výraznými stylovými prvky, kterými je vyšší a kratší kapota, širší přední maska a předsunuté čelní sklo.

Zaujme také širokou škálu barev karosérie. Vybírat můžete například z pískové Sable, Aqua Green, šedá Artense, šedá Platinium, černé Onyx, Deep Blue, červená Ardent a bílé Banquise. 

Model se prodává ve dvou variantách. Standardní velikost M je dlouhá 440 centimetrů, zatímco nová velikost XL dosahuje délky 475 centimetrů. Obě velikosti M a XL existují v pěti a sedmimístné verzi. 

Všechny modely nabízí neuvěřitelně velké úložné prostory. Objem zavazadlového prostoru dosahuje 775 litrů ve velikosti M a až 1050 litrů ve velikosti XL. V Berlingu najde posádka 186 litry úložných přihrádek, včetně Modutopu s kapacitou 92 litrů. „Právě úložných prostor je v interiéru víc než dost. Problém tak není schovat doklady, povinnou výbavu nebo třeba PET lahev,“ dodal testovací jezdec.

Berlingo je nabízeno s benzínovými i dieselovými motory, vhodnými do provozu ve městě i mimo něj. U nového modelu se také poprvé objevuje automatická osmistupňová převodovka. 

Cena Berlinga ve výbavě Live startuje na ceně 379 900 korun, Feel na částce 414 900 korun a za nejvyšší Shine zaplatíte nejméně 469 900 korun.

Klady

  • Pohledná karoserie
  • Prostorný interiér
  • Široká škála motorizací
  • Úložné prostory

Zápory

  • Horší výhled při couvání
  • Hlučnější podvozek na nerovném povrchu

Štítky Citroën Berlingo, test, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Berlingo se za 22 let změnilo k nepoznání. Nový model zaujme robustní karoserií a prostorem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.