Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidickou čeká poslední kompletní uzavírka

Poslední kompletní uzavírka čeká tento víkend Lidickou třídu v Českých Budějovicích. Pokládat se bude poslední vrstva asfaltu. Řidiči tak musí počítat s komplikacemi.

„Úplně uzavřená zůstane Lidická třída o víkendu 15. a 16. září. Probíhat bude pokládka asfaltových vrstev,“ uvedla mluvčí Jihočeského kraje Hana Brožková.

Zjednosměrněny budou kvůli rekonstrukci ulice L. B. Schneidera v úseku Boženy Němcové a Pabláskovi ulice a Jánská ve směru ke křižovatské s Pabláskovou.

„Objízdná trasa pro vozidla do šesti tun, vozidla městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému je vedena obousměrně ulicemi L. B. Schneidera, Boženy Němcové a Papírenská. Objízdná trasa pro vozidla nad šest tun zůstává stávající beze změny,“ popsala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

ČTĚTE TAKÉ: Lidická se stále opravuje. Řidiče čekají další dvě uzavírky 

Rekonstrukci Lidické se protáhla i kvůli špatnému počasí. „Nemohl by být dodržen správný technologický postup, proto se muselo opět přistoupit k odkladu,“ upřesnila Brožková.

Na nově zrekonstruované ulici dojde ke snížení počtu parkovacích míst. „Museli jsme prodloužit zastávkové pruhy pro městskou hromadnou dopravu a autobusy v zastávce Nemocnice, dále byly přidány přechody pro chodce u ulice Šumavská,“ popsala Brožková.

Místo parkovacích míst přibydou na Lidické dopravní ostrůvky. „Největší délka neděleného přechodu pro chodce má být sedm metrů mezi obrubami u rekonstrukcí stávajících silnic, bylo tedy nutné osadit dělící ochranné ostrůvky, aby byla zvýšena bezpečnost pro přecházející chodce,“ uzavřela Brožková. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Lidická třída, rekonstrukce, oprava, doprava, omezení, České Budějovice, Božena Němcová, Jihočeský kraj, Jánská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Bolek

Silnice sice bude možná pěkná, ale kde máme sakra parkovat. To nikoho nezajímá. Ulice Šumavská a Jungmannova. To je spíše ceta pro tanky a vojenská vozidla. Samá díra v silnici, chodník je ideální tak pro uspání dítěte v kočárku. A nová zastávka MHD Nemocnice, no katastrofa. Dlažba je podle pohledu udělaná na h...., když bude pršet tak to spíše bude stékat k domům u zastávky a néééé k silnici. Kdo s tím něco udělá......

Pátek, 14. září 2018, 19:39Odpovědět

Lidickou čeká poslední kompletní uzavírka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.