Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidická se stále opravuje. Řidiče čekají další dvě uzavírky

Modernizace Lidické třídy měla být podle původních plánů dokončena na konci srpna. Realizace byla ale i kvůli špatnému počasí prodloužena až do 15. září. Řidičům tak cestování stále komplikuje částečná uzavírka jedné z hlavních tepen Českých Budějovic. Následující dva víkendy se navíc uzavře kompletně.

„Pokládka asfaltových vrstev bude dokončena o víkendu 8. až 9. září a 15. až 16. září. Předcházelo tomu frézování původních vrstev, které mělo být realizováno za provozu. Z bezpečnostních důvodů to ale nebylo nakonec možné,“ vysvětlila mluvčí Jihočeského kraje Hana Brožková.

Další zpoždění způsobilo také nevhodné počasí, kvůli kterému nebyla položena ložná vrstva. „Nemohl by být dodržen správný technologický postup, proto se muselo opět přistoupit k odkladu“ upřesnila Brožková.

ČTĚTE TAKÉ: Lidickou čeká další uzavírka. Přibudou ostrůvky, pokládat se bude asfalt 

Celá rekonstrukce probíhá za částečné uzavírky. Někteří řidiči, kteří po silnici projížděli, by ale možná uvítali uzavírku kompletní. „Při úpravě se možná neměla nechat Lidická průjezdná. Ty díry, co jsou tam, to je hrozný. Normálně dřu podvozkem, a to mám celkem vysoké auto. Je tam povolená třicítka, ale reálně se dá jet tak deset kilometrů v hodině a pořád brzdit,“ rozčílil se Honza z Českých Budějovic. 

Kompletní uzavírka byla ale zhotoviteli zamítnuta. „Celková uzavírka byla i přes požadavek zhotovitele na uzavření pouze v několika pracovních dnech příslušným silničním správním úřadem umožněna pouze o víkendech,“ vysvětlila mluvčí kraje.

Ubydou parkovací místa, přibyly ochranné ostrůvky

Na nově zrekonstruované Lidické třídě dojde ke snížení počtu parkovacích míst. „Museli jsme prodloužit zastávkové pruhy pro městskou hromadnou dopravu a autobusy v zastávce Nemocnice, dále byly přidány přechody pro chodce u ulice Šumavská,“ popsala Brožková.

Místo parkovacích míst přibydou na Lidické dopravní ostrůvky. „Největší délka neděleného přechodu pro chodce má být sedm metrů mezi obrubami u rekonstrukcí stávajících silnic, bylo tedy nutné osadit dělící ochranné ostrůvky, aby byla zvýšena bezpečnost pro přecházející chodce,“ uzavřela Brožková.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Lidická třída, rekonstrukce, oprava, doprava, omezení, České Budějovice, ostrůvek, parkování, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidická se stále opravuje. Řidiče čekají další dvě uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.