Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Policisté si posvítili na cyklisty

Povinná výbava jízdního kola, nošení ochranných přileb, za řidítky bez alkoholu. To je jen několik z mnoha věcí, které kontrolovali a o kterých také mluvili jihočeští policisté s cyklisty při dopravně preventivní akci. A protože úrazů na kolech stále přibývá, na cyklostezkách a v ulicích Českých Budějovic i dalších jihočeských měst kolaři stále častěji potkávají policisty i strážníky, kteří dohlíží na bezpečný provoz.

Hodně rušno je v létě na jihočeských cyklostezkách a proto policisté cyklisty stále nabádají ke zvýšené opatrnosti a bezpečnosti.
A také proto se jihočeští policisté zapojili do celorepublikové dopravně preventivní akce zaměřené na cyklisty. Policisté dopravní a pořádkové policie vyjeli na cyklostezky, a to i v Českých Budějovicích, a také hovořili s cyklisty na téma nošení ochranných přileb, povinné výbavy jízdního kola a mnoho dalšího, co s cyklistikou samotnou souvisí.

„Oslovení a kontrolovaní cyklisté vnímali akci velmi pozitivně. Do našeho kraje míří každoračně velké množství sportovních nadšenců, zejména pak těch, kteří se rádi projedou po našich stezkách a silnicích na kole. Ať už na kole či ve vozidle, jezděte opatrně a dodržujte předpisy související s provozem na našich silnicích," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová. 

Jihočeští policisté se také zapojili do dvoudenní dopravně bezpečnostní akce nejen na řidiče vozidel, ale také cyklisty. Do akce bylo nasazeno celkem 247 policistů, kteří zkontrolovali 1327 aut a cyklistů. Během akce policisté odhalili 260 přestupků. U cyklistů to bylo ve 31 případech. 

Na cyklostezky v Budějcích dohlíží policisté

Neděle, 26. srpna 2018, 01:32

Na cyklostezky v Budějcích dohlíží policisté
Na cyklostezky v Budějcích dohlíží policisté

Štítky doprava, akce, policie, cyklista, prevence, Českobudějovicko, Jihočeský kraj, cyklostezka, České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: Policisté si posvítili na cyklisty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.