Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silnice do Strážkovic je už opravená a průjezdná

Ve vší tichosti se silnice II/156 z Českých Budějovic přes Staré Hodějovice, obec Nedabyle, Novou Ves až do Strážkovic vrátila k normálu, a je opět průjezdnou. Práce na modernizaci komunikace se silničářům povedly urychlit o téměř čtrnáct dnů.

„My jsme ještě jeli v sobotu 19. srpna ráno na chatu kousek za Strážkovice objížďkou přes Ledenice. Vůbec jsme netušili, že už je to průjezdné, vždyť to mělo být zavřené do konce prázdnin. Řekl nám až soused na chatě, že už se dá přes Novou Ves už normálně jezdit. Tak jsme to v neděli zkusili a opravdu, po značkách, které na uzavírku upozorňovaly, se slehla zem. Je moc dobře, že se jim to povedlo dříve opravit, už se nemusíme trmácet po objížďce," uvedla Květa Růžičková z Českých Budějovic. 

„To, že se tam pracovalo, připomíná už jen halda materiálu u strážkovické kapličky. Samozřejmě je nová silnice znát, je pěkná. Jen škoda, že nový koberec není po celém úseku. Na konci Budějc, na té rovince před Starými Hodějovicemi, a u Nové Vsi, těsně za ní, tam je to také dost rozbité," dodal její manžel.

Modernizace silnice II/ 156, jejíž investorem je kraj, byla rozplánována na tři etapy. Od Strážkovic do Nové Vsi, od Nové Vsi do Nedabyle, a od Nedabyle až po Staré Hodějovice. Na všech úsecích je položen nový povrch, řešení odvodnění některých částí a zpevňování příkopů. 

Štítky doprava, silnice, oprava, auto, uzavírka, Strážkovice, Českobudějovicko, Nová Ves, České Budějovice, Nedabyle, Staré Hodějovice, Ledenice, chata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice do Strážkovic je už opravená a průjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.