Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Otavská ulice v Českých Budějovicích dostane nový kabát za sedmnáct milionů korun

Nový povrch silnice, chodníků a zastávkového pruhu či osvětlený přechod pro chodce. To je jen stručná ochutnávka toho, co bude mít Otavská ulice v Českých Budějovicích po opravě. Stavební úpravy této lokality na sídlišti Vltava začaly právě dnes, v pondělí 20. srpna, a zřejmě potrvají do konce roku. Práce si vyžádají dočasná dopravní omezení či změny i pro cestující městskou hromadnou dopravou.

Už dlouho volali obyvatelé Otavské ulice i ti, kteří tuto českobudějovickou komunikaci či chodník se zastávkou městské hromadné dopravy využívají, po její opravě. A do konce roku by se měli dočkat, na opravě ulice se už totiž začalo pracovat.

„Vycházíme tak vstříc požadavkům tamních obyvatel, kteří dlouhodobě poukazují na neutěšenou situaci," potvrdil náměstek českobudějovického primátora Petr Holický. „Investice za téměř sedmnáct milionů korun zahrnuje například obnovu vozovky, chodníků a zastávkového pruhu, který bude nově z betonových panelů, a to jak v Otavské, tak i v Husově ulici. Přechod pro chodce přes Otavskou bude osvětlen speciálními svítidly. V křižovatce Otavská a Husova i u zastávky městské hromadné dopravy v Husově ulici bude upravena trasa trolejového vedení,“ upřesnil informace k opravě ulice náměstek.

V souvislosti s rekonstrukcí Otavské ulice v místě konečné zastávky Vltava se počínaje čtvrtkem 23. srpna dočasně přesune nástupní zastávka městské hromadné dopravy o 80 metrů zpět proti směru jízdy.

„V dalších etapách stavby, o jejichž termínech budeme včas informovat, pak bude výstupní zastávka dočasně přemístěna do zastávky U Hvízdala na Husově třídě," dodal Petr Holický.

Štítky doprava, oprava, ulice, Otavská, uzavírka, autobus, zastávka, Husova třída, České Budějovice, městská hromadná doprava, chodník, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otavská ulice v Českých Budějovicích dostane nový kabát za sedmnáct milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.