Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic opravuje v jižních Čechách mosty za třiadevadesát milionů korun

Ředitelství silnic a dálnic opravuje v jižních Čechách několik mostů na silnicích, náklady jsou 93,4 milionu korun. Jsou to mosty v Písku, v Plané u Českých Budějovic, u Doubí na Táborsku na silnici I/32, u Blatné na Strakonicku a u Hořic na Šumavě. Většina oprav potrvá do listopadu.

Na příští rok chystá Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD) v Jihočeském kraji opravy mostů za víc než sto milionů korun.

Dva mosty opravují silničáři v Písku na silnici I/20. Dělají rekonstrukci včetně bourání nosné konstrukce na jednom z mostů, náklady jsou 31,5 milionu korun. „Dopravu to trochu komplikuje, řidiči musí být velice opatrní a trošku ohleduplní, ale jinak to probíhá docela dobře. Pokud je to nutné udělat, nemůže být proti tomu námitek, když se jedná o bezpečnost. Udělali maximum, aby byl provoz plynulý. Jela jsem tam několikrát a neměla jsem pocit, že bych tam stála dlouhou dobu," řekla písecká starostka Eva Vanžurová.

Další dva mosty se budou v Písku opravovat příští rok, odhad ceny je za oba 41 milionů korun.

Za 41,7 milionu korun opravuje ŘSD dva mosty na silnici I/3 u Doubí na Táborsku. „Stavební stav mostů byl špatný," uvedla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. ŘSD dělá celkovou rekonstrukci, bourá nosnou konstrukci jednoho mostu, silnice je v místě zavřená.

Ve špatném stavu byl podle ŘSD i most u Hořic na Šumavě, kde bude stát oprava 9,5 milionu korun. V roce 2019 plánuje ŘSD opravy dalších mostů, náklady budou činit kolem 117 milionů korun. Ve špatném stavu je podle Ledvinové most u obce Nerestce na Písecku, na silnici I/4 vedoucí na Prahu. Při celkové rekonstrukci za 36 milionů zde bude úsek silnice zavřený.

„Kolem dvaceti milionů korun bude stát oprava a zesílení jednoho mostu ve Strakonicích, stejná částka bude potřeba na rekonstrukci mostu v Jindřichově Hradci," řekla Ledvinová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, oprava, most, Ředitelství silnic a dálnic, jižní Čechy, silnice, Jihočeský kraj, Písek, okres Tábor, Hořice na Šumavě, Doubí, České Budějovice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic opravuje v jižních Čechách mosty za třiadevadesát milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.