Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na náplavce u Dlouhého mostu má podle Povodí Vltavy parkování povoleno jen městská policie

, aktualizováno 17. srpna 2018, 15:16

O novém parkovišti na náplavce u Dlouhého mostu se mluvilo už od listopadu minulého roku. Mělo zde vzniknout místo pro dvaasedmdesát aut lidí, kteří do centra dojíždějí za prací. Těměř třičtvrtě roku poté, co mělo začít parkoviště fungovat, ale není po oficiálním spuštění ani známky. I tak ale na náplavce auta stojí.

Podle původních plánů stačilo místo jen částečně upravit a vybudovat závoru pro vjezd. Do prvního výběrového řízení na zhotovitele se přihlásila pouze jedna firma, jejíž cenová nabídka byla téměř dvojnásobná.

Zakázka tak byla zrušena a město vypsalo soutěž novou. Do té se ale nepřihlásil nikdo. Došlo tak i na třetí tendr „Třetí kolo je samozřejmě vypsané, určitě jsme na tento projekt nerezignovali, ale zatím není soutěž ukončena,“ uvedl Petr Holický.

ČTĚTE TAKÉ: Firmy nemají zájem o výběrová řízení. Tendr na parkoviště na náplavce se bude vypisovat potřetí 

I přes nedokončený projekt na náplavce auta denně parkují. „Pokud tam nějaká auta stojí, tak parkují v zákazu. Dočasné povolení tam měla městská policie, když se opravovaly bývalé kasárny, ale to už určitě skončilo,“ řekl náměstek budějckého primátora František Konečný.

Podle Povodí Vltavy může na náplavce parkovat jen městská policie. „Parkování na náplavce je povoleno do 31. prosince pouze pro zaměstnance městské policie, která zároveň pravidelně dohlíží, aby tam neparkoval někdo jiný,“ uvedl mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán. 

Městká policie má ale podle mluvčího Davida Štýfala informace jiné. „Podle dopravních značek je na náplavce parkování zakázáno. Pozemek ale patří Povodí Vltavy a některá vozidla od nich mají výjimku, díky které tam parkovat mohou a my je nepokutujeme,“ vysvětlil Štýfal s tím, že většinou se jedná o vozy lidí, kteří pracují v nedalekých institucích.

Mluvčí Povodí Vltavy ale vydávání speciálních povolení popírá. „Žádné jiné výjimky pro parkování na tomto místě neudělujeme,“ uvedl Roldán.

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky parkování, náplavka, Dlouhý most, zákaz, Povodí Vltavy (státní podnik), obecní policie, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na náplavce u Dlouhého mostu má podle Povodí Vltavy parkování povoleno jen městská policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.