Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Výbuch a oblak prachu. Stavbaři odstřelovali horninu u budované dálnice D3

Mezi Ševětínem a Borkem u Českých Budějovic pokračuje stavba dálnice D3, proto je hlavní silniční tah I/3 z Prahy do Rakouska v uvedeném místě od úterý 7 srpna až do úterý 21. srpna zavřený. Hlavně z bezpečnostních důvodů. Práce si totiž vyžádaly odstřel horniny.

Firma Eurovia staví chráničky na inženýrské sítě pro budoucí odpočívadlo Chotýčany. „Chráničky jsou plastové chránící obaly na trubky a na kabely. Práce si vyžádaly odstřel horniny až do šestimetrové hloubky v okolí dálnice a také uložení chrániček pod povrch budované části dálnice a současné silnice I/3. Proto je úsek Ševětín - Borek nyní uzavřený a řidiči jezdí objížďkou po silnici II/603,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic České republiky Jan Rýdl.

Odstřel horniny v rámci výstavby dálnice D3. Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Dálnice D3 se v úseku Ševětín - Borek staví od loňského dubna. Letos bude hotová nová polovina dálnice vedle I/3, po níž se jezdí. Pak se přesune provoz na nově vybudovanou polovinu dálnice a nynější trasa I/3 bude přestavěna do dálničních parametrů. Celý tento úsek by měl být dokončený na jaře 2020. 

Pracuje se také na dalším úseku dálnice D3 mezi Bošilcem a Ševětínem (8,1 kilometrů), který bude zprovozněn již v červnu příštího roku.

Na úseky Úsilné - Hodějovice (7,2 kilometrů) a Hodějovice - Třebonín (12,5 kilometrů) v současné době probíhá druhé kolo výběrového řízení. Předpokládané zahájení výstavby obou úseků je na podzim letošního roku.

Štítky doprava, společnost, dálnice D3, oprava, výstavba, odstřel, hornina, Ševětín, Borek, Českobudějovicko, dálnice, Rakousko, Praha, České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic, Eurovia CS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Výbuch a oblak prachu. Stavbaři odstřelovali horninu u budované dálnice D3  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.