Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Průkazku na městskou v Budějcích budou mít senioři jen za deset korun

S příchodem nového školního roku začne v Českých Budějovicích platit nový tarif jízdného pro vybrané skupiny obyvatel. Novinka tak od září dětem, seniorům a bezplatným dárcům krve zásadně sníží finanční zátěž při cestování městskou hromadnou dopravou v jihočeské metropoli.

Děti od šesti do patnácti let doposud platily za cestování městskou hromadnou dopravou v Českých Budějovicích 1250 korun, od prvního zářijového dne však uhradí pouze dvě stě korun za pořízení nového ročního kupónu. „Podmínkou je, aby měly zřízenou průkazku, se kterou již některé děti této věkové kategorie disponují. Pokud tomu tak není, mohou si ji vystavit na kterémkoli předprodejním místě dopravního podniku. Stačí doložit doklad totožnosti či rodný list a přinést fotografii o velikosti 3,5 krát 4,5 centimetrů a uhradit částku 25 korun a pět korun za pouzdro," uvedl mluvčí českobudějovického dopravního podniku Vikor Lavička.

Stejné je to i u dárců krve - nositelů Zlaté plakety Janského za uskutečněných čtyřicet bezpříspěvkových odběrů krve, kteří se prokazují dokladem totožnosti a potvrzením o počtu odběrů. Průkazka u obou skupin je s pětiletou platností.

Senioři nad 65 let na rozdíl od výše zmiňovaných skupin uhradí zapořízení ročního kupónu jen symbolický poplatek deset korun. Toto opatření se týká i  seniorů nad 70 let, kteří doposud jezdili zcela zdarma. Dopravní podnik vydá seniorům po předložení průkazu totožnosti a fotografieprůkazku s neomezenou platností včetně plastového pouzdra ke kupónu zcela zdarma. „Na čtyřech předprodejních místech dopravního podniku, kromě Turistického informačního centra v budově radnice, si budou moci senioři navíc fotografii pořídit také zdarma, pokud nebudou mít vlastní," upřesnil Lavička.

Předprodejní místa dopravního podniku jsou v Mercury centru, v Igy, v Turisckém informačním centru na radnici na náměstí Přemysla Otakara II, na sídlišti Šumava v ulici J. Opletala a v zákaznickém centru v Novohradské ulici.

Vyřídit si všechny formality k získání těchto jízdních dokladů budou moci zájemci v průběhu měsíce srpna. Ceny dalších časových předplatných kupónů i jednotlivých jízdních dokladů zůstávají beze změn," připomněl mluvčí.

Štítky společnost, doprava, jízdné, důchodce, dítě, dárce krve, tarif, dopravní podnik, České Budějovuce, České Budějovice, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průkazku na městskou v Budějcích budou mít senioři jen za deset korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.