Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hlavní tah na Prahu čeká uzavírka. Doprava se vrátí na starou trasu přes Borek

Dva týdny bude uzavřená hlavní silnice ze Ševětína na Borek. Kvůli pokračující výstavbě dálnice D3 tak budou muset řidiči až do 21. srpna využívat starou silnici přes Borek, Chotýčany a Ševětín.

Uzavírka komunikace proběhne od 7. do 21. srpna. „K omezení dopravy na silnici I/3 dojde z důvodu výstavby chrániček pro inženýrské sítě pro budoucí odpočívku Chotýčany,“ vysvětlilo Ředitelství silnic a dálnic.

Práce vyžadují odstřel horniny do hloubky až pět a půl metru v okolí dálnice, a také k uložení chrániček pod povrch budované části komunikace, ale i stávající silnice I/3, k uzavírce tak dojde hlavně z bezpečnostních důvodů.

Výstavba dálnice D3 v úseku Ševětín – Borek byla zahájena na jaře 2017. V letošním roce bude dokončena nová polovina dálnice vedle stávající silnice I/3, po které je veden provoz. Následně dojde k přesunutí provozu na nově vybudovanou polovinu dálnice a stávající trasa I/3 bude přebudována do dálničních parametrů. Úplné dokončení stavby je plánované na jaro 2020.

Foto Pavel Janouch

Štítky uzavírka, Ševětín, Borek, silnice, D3, dálnice, Praha, Chotýčany, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní tah na Prahu čeká uzavírka. Doprava se vrátí na starou trasu přes Borek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.