Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dokončení křižovatky u nemocnice dalo zelenou konečné rekonstrukci Lidické

Dokončení prací na křižovatce ulic L. B. Schneidera a Boženy Němcové dalo zelenou rekonstrukci Lidické třídy. Kvůli zpoždění oprav křižovatky u nemocnice byla upravena časová realizace dvou úseků tak, aby nedošlo ke zkomplikování dopravy na obou vytížených budějckých úsecích.

„Čekalo se na dokončení křižovatky u nemocnice, ta je hotová, a proto budou ve středu 1. srpna zahájeny práce na úseku Náměstí Jiřího z Poděbrad – Šumavská ulice,“ uvedla z kanceláře hejtmanky Hana Brožková.

V tomto úseku by mělo dojít k opravě obrubníků, chodníků, autobusových zastávek nebo osvětlení přechodu v Šumavské ulici. Poté bude následovat úsek Šumavské ulice až k ulici Máchova. Hotová už je část od Papírenské ulice až do Máchovy ulice.

ČTĚTE TAKÉ: Další uzavírka zkomplikuje budějckou dopravu. Lidická třída dostane nový povrch 

Na výraznější komplikace se budou muset řidiči připravit dva poslední srpnové víkendy, 18. a 19. srpna a 25. a 26. srpna, kdy by mělo dojít k úplné uzavírce celého úseku stavby kvůli pokládce asfaltu.

Celková rekonstrukce by měla podle náměstka hejtmanky Josefa Knota stát devět milionů korun, včetně DPH. „Jihočeský kraj tato akce vyjde na zhruba sedm a půl milionu korun. Zbytek bude hradit město,“ upřesnil Knot.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Lidická třída, rekonstrukce, oprava, doprava, omezení, České Budějovice, nemocnice, Božena Němcová, Josef Knot, náměstí Jiřího z Poděbrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení křižovatky u nemocnice dalo zelenou konečné rekonstrukci Lidické  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.