Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Křižovatce Pekárenské a Jírovcovy ulice chybí ke kompletnímu spuštění razítka

Pravděpodobně jedna z nejhorších budějckých křížovatek ulic Jírovcova a Pekárenská se dočkala rekonstrukce. Plánovaná úprava byla dokončena o měsíc dřív, a tak ji v pátek 13. července před otevřením zkontroloval náměstek primátora Petr Holický. Na křižovatce už se nepracuje, semafory ale stále nefungují a značky upozorňují na práce na silnici.

„Hlavním důvodem stavebních úprav bylo zvýšení bezpečnosti. Místo je velmi frekventované a v minulosti tam docházelo k častým nehodám,“ upozornila mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Bylo tak vyslyšeno přání tamních obyvatel, kteří o úpravy město oprávněně žádali. Rekonstrukce spočívala v rozšíření křižovatky o odbočovací pruhy vlevo do Jírovcovy ulice v obou směrech, frézování a následné úpravě povrchů. Součástí byla i překládka dvou sloupů trakčního vedení a instalace světelného signalizačního zařízení.

ČTĚTE TAKÉ: Frekventovaná budějcká křižovatka se po rekonstrukci znovu otevírá

Necelých čtrnáct dní poté, co měla křižovatka začít fungovat, ale stále není vše stoprocentní. Semafory nejsou spuštěny do plného provozu a dopravní značky upozorňují na práce na silnici. Náměstek primátora Petr Holický v těchto dnech čerpá dovolenou, neměl tak k situaci ohledně křižovatky aktuální informace, vysvětlil ale, že problém určitě nebude v technické stránce. „Půjde spíš o správní nedodělky. Přes prázdniny se na ty poslední formality asi nechvátá, ale aktuální informace vám bohužel neřeknu,“ uzavřel.

Otevření křižovatky přitom některé řidiče mate. V minulém týdnu zde došlo k dopravní nehodě, při které nedala řidička jedoucí z Jírovcovy ulice přednost ženě, která jela po Pekárenské směrem na Nádražní. 

Žena, která nehodu způsobila, reagovala na oranžový signál, který svítil na semaforu. Podle jejích slov myslela, že ještě křižovatkou stihne „na oranžovou“ projet.

Štítky oprava, křižovatka, Jírovcova, Pekárenská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Křižovatce Pekárenské a Jírovcovy ulice chybí ke kompletnímu spuštění razítka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.