Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeští řidiči nejvíce porušují předepsanou rychlost. Jezdí ale i bez bezpečnostních pásů

Necelých šest set zkontrolovaných vozidel, téměř dvě stovky dopravních přestupků. Taková je bilance dopravně bezpečnostní akce, která proběhla v neděli 22. července v Jihočeském kraji.

Jihočeští policisté se během dopravně bezpečnostní akce zaměřili například na dodržování stanovené rychlosti. Tu porušilo celkem devětapadesát řidičů. „Dalších pět jich pak vyjelo na silnice s vozidlem nevyhovujícího technického stavu, šest bez dálniční známky a pět řidičů při jízdě nepoužilo bezpečnostní pásy,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Stejný počet řidičů se na cestu posilnil alkoholem. Policisté kontrolovali ale i chodce a motocyklisty. Ti se dopustili přestupku v jednom a ve dvou případech.

„Uplynulý víkend byl na našich silnicích tragický a proto znovu apelujeme na řidiče, aby dodržovali předpisy související s provozem na našich silnicích,“ uzavřela Krausová.

Štítky policie, dopravně bezpečnostní akce, kontrola, řidič, Jihočeský kraj, Lenka Koloušková, bezpečnostní pás, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští řidiči nejvíce porušují předepsanou rychlost. Jezdí ale i bez bezpečnostních pásů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.