Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Součástí obchvatu Srubce bude tunel. Kvůli obyvatelům obce vybral kraj dražší variantu

Součástí obchvatu Srubce na Českobudějovicku bude tunel za více než 650 milionů korun. Kraj vybral variantu, která je o 130 milionů korun dražší, ale zohlednil tak přání obyvatel obce, kteří proti ostatním variantám bez tunelu bojovali. Obchvat Srubce bude navazovat na dálnici D3.

„Těch variant bylo několik. Severní varianta, pak severní vzdálenější varianta, ale všechny byly rozporovány lidmi ze Srubce, kteří tam chtěli tunel. My jsme tuto možnost zpracovali a zjistili jsme, že je zhruba o 130 milionu dražší. Nicméně řeší všechny problémy od životního prostředí až po námitky obyvatelstva. Proto nakonec padlo rozhodnutí, úchýlit se k variantě s tunelem,“ vysvětlila volbu hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Obchvat Srubce bude měřit tři a půl kilometru, z toho 300 metrů bude tvořit tunel. Navazovat by měl na dálnici D3, která povede kolem Českých Budějovic. „Chceme jít cestou, která nám co nejdřív umožní rozjet přípravné práce. Obchvat kolem Budějc by se měl velmi brzy vysoutěžit a my chceme přeložky silnice druhé třídy číslo 156 a 157 realizovat co nejdříve,“ prozradil jihočeský radní Antonín Krák.

Zároveň ale upozornil, že na Srubci byla spousta odpůrců, takže se může stát, že i teď bude stavba narážet na problémy. Netroufá si tak předjímat termín, kdy by se práce spustily. Vedení kraje ale vypsalo výběrové řízení na zhotovitele.

Štítky obchvat, Srubec, dálnice D3, Jihočeský kraj, tunel, okres České Budějovice, Ivana Stráská, České Budějovice, Antonín Krák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Součástí obchvatu Srubce bude tunel. Kvůli obyvatelům obce vybral kraj dražší variantu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.