Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Frekventovaná budějcká křižovatka se po rekonstrukci znovu otevírá

Řidiče potěší dřívější zprůjezdnění jedné z frekventovaných budějckých křižovatek, která prošla dvouměsíční rekonstrukcí. Úpravy křížení Jirovcovy a Pekárenské ulice začaly 13. dubna a měly trvat až do srpna. Řidiči tudy ale projedou o měsíc dříve, už zítra v pátek 13. července.

„Hlavním důvodem stavebních úprav bylo zvýšení bezpečnosti. Místo je velmi frekventované a v minulosti tam docházelo k častým nehodám,“ upozornila mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Bylo tak vyslyšeno přání tamních obyvatel, kteří o úpravy město oprávněně žádali. Rekonstrukce spočívala v rozšíření křižovatky o odbočovací pruhy vlevo do Jírovcovy ulice v obou směrech, frézování a následné úpravě povrchů. Součástí byla i překládka dvou sloupů trakčního vedení a instalace světelného signalizačního zařízení.

„Investici za 11,5 milionu korun na místě zkontroluje v pátek 13. července v 9 hodin náměstek primátora Petr Holický,“ dodala Welzlová.

Křižovatka Jírovcova x Pekárenská, jejíž kompletní rekonstrukce začala 13. dubna, začne fungovat o měsíc dříve, tedy už v pátek 13. července.

Štítky oprava, křižovatka, Jírovcova, Pekárenská, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frekventovaná budějcká křižovatka se po rekonstrukci znovu otevírá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.