Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V červnu zemřelo při nehodách v České republice 47 lidí, o 15 méně než loni

V červnu zemřelo při dopravních nehodách v Česku 47 lidí. Oproti loňskému roku je to o 15 obětí méně. Od začátku roku si dopravní nehody podle předběžných údajů vyžádaly 233 obětí, což je o deset více než za první pololetí minulého roku.

Nejvíce obětí v letošním červnu bylo podle Lercha z řad řidičů motorových vozidel, těch zemřelo 18, dále zahynulo 11 motorkářů a sedm chodců. „U těchto dvou skupin zaznamenáváme nejvyšší nárůst v letošním roce,“ uvedl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Motocyklistů zemřelo od začátku roku 36, dodal. Za nárůstem těchto tragických nehod je podle něj mimo jiné příznivé počasí. Nejzranitelnější účastníci dopravního provozu - chodci, cyklisté a motorkáři se objevili na silnicích už na konci března.

U nehod osobních aut převládá podle policie přejezd do protisměru a náraz do protijedoucího vozidla nebo vyjetí na rovném přehledném úseku. „To přičítáme nepozornosti způsobené únavou, která se při slunném a teplém počasí projevuje ve vyšší míře,“ řekl Lerch.

Nejtragičtějším dnem byl v tomto měsíci 14. červen, kdy si nehody vyžádaly pět obětí. Policie v souvislosti s odjezdy na dovolenou doporučuje řidičům, aby vyjížděli na cestu nejen odpočinutí, ale také s větší časovou rezervou. V silném provozu na začátku prázdnin se totiž v důsledku omezení, ať už kvůli nehodě či stavebním pracím, často tvoří kolony.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky doprava, nehody, statistiky, Česko, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červnu zemřelo při nehodách v České republice 47 lidí, o 15 méně než loni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.