Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Autobusy a trolejbusy budějckého dopravního podniku řídí už skoro dvě desítky žen

Již s devatenácti ženami se mohou lidé cestující městskou hromadnou dopravou setkat za volantem autobusů či trolejbusů budějckého dopravního podniku. Oproti roku 2017 jde o stoprocentní nárůst.

V letech 2014 a 2016 zaměstnával Dopravní podnik města České Budějovice méně než deset žen. Mezi dvěma stovkami mužů to byl výrazný nepoměr. Díky kampani městského dopravce se ale začíná karta obracet a dopravní podnik v tuto chvíli zaměstnává necelou dvacítku žen na pozici řidiček autobusů a trolejbusů. 

„Naše kampaň, se kterou jsme začali již v roce 2016, začíná přinášet své ovoce, protože jsme nejen stabilizovali personální situaci, ale hlásí se nám čím dál více žen, což byl i jeden z cílů, který jsme si na počátku cesty nastavili,“ shrnuje dosavadní kroky ředitel budějckého dopravního podniku Slavoj Dolejš a dodává, že od počátku roku 2017 do dnešních dnů firma přijala již 74 nových řidičů a řidiček.

Vždyť v letošním roce hodlá dopravce zavést další linky spojující parkoviště v Jírovcově ulici s českobudějovickou nemocnicí a Havlíčkovou kolonií novými elektrobusy, což přinese další potřebu rozšíření šoférského týmu. Proto uvítá další adepty řidičské profese.

Autoři

Štítky dopravní podnik, doprava, MHD, ženy, České Budějovice, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusy a trolejbusy budějckého dopravního podniku řídí už skoro dvě desítky žen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.