Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

CO VY NA TO? Policejní kontroly cyklistů lidé vítají. Hlavně kvůli krádežím kol

Policisté si posvítili na cyklisty. V rámci dvoudenní dopravně bezpečnostní akce policisté kontrolovali především povinnou výbavu jízdních kol, zda nejsou kradená, dodržování předpisů i dodržování povinnosti používat cyklistickou přilbu osobami mladšími osmnácti let. Strážci zákona slibují, že takových akcí bude přibývat, i v Českých Budějovicích. A lidé takovou prevenci kvitují.

Lenka Fučíková, 34 let, České Budějovice

Já takové kontroly kvituji a pokud se policisté při nich zaměřují i na kradená kola, je to jenom dobře. Určitě se při takových akcích na nějaké to kradené přijde. Ze své zkušenosti vím, jaké to je přijít o kolo, nedávno mi ho totiž ukradli. Cyklohlídka má na stezce dobrý vliv na kolaře, přece jen jsou ukázněnější. Někdy je to docela obtížné jít s kočárem mezi cyklisty. Jinak se snažím mít vše v pořádku, ale přiznám se, že přilbu nenosím. A pokaždé, kde bych měla, také z kola neslezu, abych ho převedla. Také jsem na to jednou doplatila, policejní hlídka mě lapila. Tady mám co zlepšovat. Přiznám se, že když jsem jen jezdila hlavně a hodně na kole, měla jsem na vše jiný názor než teď, kdy jsem maminkou a jezdím hlavně s kočárem. Vidím to z druhé strany.

Radek Vondruška, 28 let, České Budějovice

Je určitě dobře, že se policisté zaměřují i na cyklisty, byť mě teď načapali při něčem, co bych na kole dělat neměl. A přiznám se, že na kole telefonuji poměrně často, je to pro mě hodně výhodné, při jízdě vyřídím spoustu věcím ale určitě se v tomto směru polepším. Už jsem platil pokutu, kdy mě policejní hlídka chytila na kole jak jinak než při telefonování, a také jsem neměl světla, bylo to už večer, platil jsem tehdy 150 korun. Jsem moc rád, že tentokrát se to obešlo bez finančního postihu, jen domluvou. Určitě si to vezmu k srdci.

Vendula Doležalová, 32 let, Roudné

Kola se kradou na každém rohu. S manželem jsme docela cyklisté, takže jsme rádi za prevenci v podobě takových policejních kontrol. Klidně by jich mohlo být i víc a postihy by také mohly být přísnější, aby je ti hříšníci vůbec pocítili. Ono potkat v noci neosvětleného cyklistu, to jde často o život. My s manželem máme kolo vybavené vším, co má mít a nesedneme na něj bez přilby. Hlavně kvůli zdraví, ale také chceme být vzorem pro malého synka, kterého už vozíme s sebou.

Stanislav Glaser, 71 let, České Budějovice

Myslím, že policejní kontroly cyklistů svůj smysl mají, ale nesmí se to přehánět. Když úplně neprudí, tak to beru. A třeba se při takových kontrolách přijde i na nějakého toho zlodějíčka. Myslím, že krádeže kol jsou pomalu na denním pořádku tady u nás. Já po Budějcích jezdím jedině na kole, ale nikdy jsem žádnou cyklohlídku nepotkal, ani mě nikdy nikdo nekontroloval. Tak nevím, jestli bych obstál. Přilbu nenosím, ve svém věku už nemusím. Když jedu večer, tak si dám do držáku světlo, vím, že je důležité nejen vidět, ale hlavně být viděn. 

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo84 čtenářů

Štítky anketa, společnost, Co vy na to? cyklista, kontrola, policie, České Budějovice, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Policejní kontroly cyklistů lidé vítají. Hlavně kvůli krádežím kol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.