Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rallye Český Krumlov omezí provoz na několika silnicích

Rallye Český Krumlov v pátek 18. května a v sobotu 19. května omezí dopravu na některých silnicích, které budou na čas kvůli soutěži neprůjezdné. Jde především o komunikace v okolí Trhových Svinů, Velešína nebo Novohradských hor. Řidiči proto musejí v daných místech počítat s objízdnými trasami.

„Apelujeme na veřejnost, aby respektovala pokyny organizátorů a nevstupovala sama na trať nebo nevjížděla do uzavírek,“ řekl hlavní pořadatel krumlovské rallye Pavel Kacerovský. Série omezení začne v pátek 18. května odpoledne, kdy budou od 16:00 hodin neprůjezdné vozovky v okolí Besednic, Ločenic a Svatého Jána nad Malší.

Následně se uzavírka dotkne i silnic kolem Soběnova, Besednic a Rychnova nad Malší.

V sobotu 19. května pak závod omezí dopravu poblíž Rožmberku nad Vltavou, Rožmitálu na Šumavě, Pohorské Vsi nebo Benešova nad Černou. Přesný plán uzavírek nabízejí pořadatelé na svém webu.

„Největší diváckou účast očekáváme tradičně hlavně při rychlostních zkouškách ve Svatém Janu nad Malší, Soběnově nebo v Malontech,“ uvedl Kacerovský.

Kromě pořadatelů budou dopravu koordinovat i policisté. „Rallye Krumlov je tradiční akce, s níž máme my i organizátoři bohaté zkušenosti. Věříme, že řidiči běžné dopravy budou respektovat nařízení a nebudou vjíždět do zákazů. Stejně tak žádáme návštěvníky samotného závodu, aby se chovali zodpovědně a dbali pokynů policistů i pořadatelů," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 18. května v 15:30 hodin na českobudějovickém výstavišti a skončí v sobotu odpoledne v Českém Krumlově. Událost každoročně sledují u tratí tisícovky diváků.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky doprava, motorsport, rallye, provoz, silnice, omezení, Český Krumlov, České Budějovice, Velešín, Novohradské hory, Ločenice, Rychnov nad Malší, Rožmberk nad Vltavou, Rožmitál na Šumavě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov omezí provoz na několika silnicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.