Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podle nových pravidel pro vjezd do pěší zóny se bude v Českém Krumlově jezdit až na podzim

Nová pravidla pro vjezd do pěší zóny v centru Českého Krumlova, která měla vejít v účinnost začátkem května, se po řadě diskuzí a podnětných připomínek ze strany obyvatel i podnikatelů posouvají na říjen. Rada města rozhodla přehodnotit nová pravidla tak, aby se s nimi lidé dokázali vypořádat v klidnějším posezonním období.

Změny v pravidlech pro vjezd do pěší zóny měly zmírnit dopravní zatížení v centru Českého Krumlova, kam denně vjede zhruba 1150 aut. Na základě vyhodnocení dalších návrhů pro úpravu pravidel se nastavení nových pravidel posouvá z avizovaného termínu 1. května na 1. října. „Dostali jsme mnoho zásadních podnětů, které jsou třeba zohlednit. Čas, který jsme posunem získali, využijeme k úpravám a zlepšení pravidel tak, aby byla akceptovatelná pro obyvatele i podnikatele,“ uvedl místostarosta Českého Kumlova Josef Hermann.

Poplatky za vjezd

Zastupitelstvo Českého Krumlova schválilo zvýšení poplatků za vydání povolení k vjezdu do pěší zóny. Od letošního 1. června zaplatí řidiči za jednorázový vjezd sto korun; dlouhodobí uživatelé, například taxi, shuttle busy a podobně, za nepřetržitý vjezd sva tisíce korun měsíčně.

Vydávání povolenek k vjezdu do centra má v kompetenci městská policie. „Platnost povolení z loňského roku se prodlužuje do konce letošního září, to je povolení pro rok 2018 a 2019 bude vydáváno od října 2018,“ uvedl velitel českokrumlovské městské policie Jan Šítal.

Pro vyřízení nového povolení je potřeba vyplněná žádost o vydání povolení, trvale bydlící lidé musí doložit občanský průkaz a technický průkaz vozidla. „Vlastníci nemovitostí s trvalým bydlištěm mimo pěší zónu, nájemci nemovitostí dokládají občanský průkaz, technický průkaz vozidla a doklad dokazující vztah k nemovitosti, to jsou například kupní smlouva, výpis z katastru nemovitostí, nájemní smlouva a tak dále,“ upřesnila mluvčí Městského úřadu Český Krumlov Petra Nestávalová.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky doprava, společnost, vjezd, pravidla, pěší zóna, poplatek, centrum, město, Český Krumlov, nemovitost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle nových pravidel pro vjezd do pěší zóny se bude v Českém Krumlově jezdit až na podzim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.