Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kraj chce z evropských peněz obnovit šestnáct úseků silnic druhých tříd

Evropské dotace ve výši 350 milionů korun chce získat Jihočeský kraj na opravu zhruba třiceti kilometrů silnic druhých tříd. Podmínkou získání dotace ale je, že práce budou dokončeny do poloviny příštího roku.

„Kraj by použil uvedené peníze na úpravu komunikací například na trasách mezi Českými Budějovicemi a Trhovými Sviny v Nové Vsi, Novou Bystřicí a Klášterem, dále na komunikaci v Jindřichově Hradci, Týně nad Vltavou, Táboře a dále na průtahy třeba v obci Stachy, Zdíkov a Husinec,“ uvedl první náměstek hejtmanky Josef Knot.

Dotace ve výšu 350 milionů korun má uhradit devadesát procent nákladů, zbytek by šel z krajského rozpočtu. „Pokud bychom ty peníze nedostali, kraj by to nebyl schopen z vlastních zdrojů realizovat. Vycházím ale z toho, že v podobných případech žádostí o dotace býváme zpravidla úspěšní,“ vysvětlil Knot.

Podmínkou získání evropské dotace z integrovaného regionálního operačního programu ale je, že obnova šestnácti úseků silnic musí být hotova do 30. června příštího roku.

Autoři | Foto bruno groening

Štítky Jihočeský kraj, evrospká dotace, silnice, oprava, Josef Knot, České Budějovice, Tábor, Jindřichův Hradec, Týn nad Vltavou, Nová Bystřice, Nová Ves, Stachy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj chce z evropských peněz obnovit šestnáct úseků silnic druhých tříd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.