Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O Velikonocích se začnou opravovat dvě ulice v budějckém Českém Vrbném

Obrnit trpělivostí se budou muset řidiči, kteří jezdí za nákupy do obchodních domů v Českém Vrbném. Ale stejně tak i ti, kteří touto částí Českých Budějovic jen projíždí. Dvě tamní klíčové ulice se totiž budou opravovat, což si vyžádá uzavírky a omezení provozu. Práce začnou v sobotu 31. března a hotovo by mělo být 15. dubna. Oprava komunikací bude stát téměř sedm milionů korun.

Opravovat se bude vozovka v nepojmenové ulici za Géčkem a Globusem, od křižovatky s Krčínovou ulicí kolem Jysku až po křižovatku u Aska, tedy s propojkou Husovy třídy a kruhového objezdu na silnici /20, která je hlavním tahem na Písek. I tato dopravou poměrně vytížená ulice, jejíž součástí je jedna okružní křižovatka (u KFC), dostane nový kabát.

„Opravovat se bude obrusná vrstva vozovky v celkové délce 800 metrů. Součástí stavby jsou lokální sanace podkladních vrstev, položení nového povrchu komunikace v celkové ploše 6800 metrů čtverečních, výměna poškozených obrubníků a oprava odtokových vpustí do drenážních příkopů,“ upřesňuje rozsah oprav náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že cena díla činí 6 730 810 korun.

Předpokládaná doba výstavby se díky koordinaci dopravních opatření zkrátila na patnáct dnů. „Konkrétní jednotlivé etapy stavebních prací byly projednány a odsouhlaseny se zástupci přilehlých obchodních domů,“ dodává náměstek. 

„Vozovka se bude frézovat za provozu, kdy v pracovním místě bude doprava řízena proškolenými pracovníky. Proto je nutné, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti a také dočasného dopravního značení,“ žádá o maxilmální pozornost Podhola.

Práce jsou plánovány tak, aby uzavírky jednotlivých úseků komunikace co nejméně omezovaly provoz v dotčených obchodech a zařízeních. Úplné uzavírky těchto úseků jsou plánovány vždy na víkend nebo státní svátek. Motoristé budou naváděni na objízdné trasy přes Husovu třídu, případně po silnici číslo I/20, podle momentálně probíhající etapy dopravního omezení.

„Kvůli opravě ulice budou zrušeny zastávky městské hromadné dopravy (MHD) Globus a Nákupní centrum Géčko. Náhradní objízdná trasa pro MHD bude vedena po komunikaci spojující ulici Otavská a Husova třída okolo prodejny Jysk,“ upozorňuje mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Parkoviště u křižovatky ulic Otavská a Krčínova, u čerpací stanice pohonných hmot, bude zčásti sloužit jako zařízení staveniště.

Autoři | Foto Alžběta Lafatová

Štítky doprava, oprava, ulice, České Budějovice, Géčko, Globus, uzavírka, České Vrbné, Velikonoce, Petr Podhola, městská hromadná doprava, KFC, Nákupní centrum Géčko, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Velikonocích se začnou opravovat dvě ulice v budějckém Českém Vrbném  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.