Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou po sněžení sjízdné s opatrností

Jihočeské silnice jsou dnes, v neděli 18. března, po sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy napadlo až pět centimetrů sněhu, nejvíc na Prachaticku a na Českokrumlovsku. Zbytky sněhu jsou také na chemicky ošetřovaných silnicích.

Teploty v kraji k ránu klesly k minus osmi stupňům Celsia, na Šumavě byl i jedenáctistupňový mráz. Sníh padal v celém kraji. „Údržbu provádíme celou noc. Zásadní problémy nebo dopravní nehody nemáme,“ uvedl Otakar Zich z dispečinku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje v 07:00.

Sůl ale vzhledem k nízkým teplotám nemá takovou účinnost. Slabě sněžit bude na jihu Čech místy i přes den, na Šumavě budou sněhové přeháňky četnější. Ustávat budou odpoledne.

Teploty se dnes v Jihočeském kraji budou držet nejvýše mezi minus čtyřmi stupni a minus jedním stupněm Celsia, na horách v tisíci metrech zůstanou kolem minus sedmi stupňů. Na horách bude foukat čerstvý vítr s nárazy okolo padesáti kilometrů v hodině, který bude odpoledne postupně slábnout.

Zdroj ČTK

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, okres Český Krumlov, okres Prachatice, Jihočeský kraj, Otakar Zich, Šumava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou po sněžení sjízdné s opatrností  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.