Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští silničáři zasahují kvůli novému sněhu v celém kraji

Policie v jižních Čechách má hlášeno od dnešního, prvního březnového pátečního rána, deset dopravních nehod. Některé z nich souvisí s ledovkou. Silnice jsou sjízdné. Silničáři nyní zasahují kvůli novému sněhu po celém kraji, v terénu mají téměř všechnu techniku.

Dopravní nehody kvůli ledovce se dnes, v pátek 2. března, staly v Halámkách na Jindřichohradecku, u Ševětína a u Lišova na Českobudějovicku. „To jsou místa, kde se ledovka objevuje. Kolony se netvoří, komplikace v dopravě nejsou. Vesměs je na silnicích klid, nemáme hlášené žádné velké námrazy,“ upřesnila informace jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Silnice v kraji jsou nyní sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky I. tříd jsou mokré po chemickém ošetření, silnice II. tříd jsou po chemickém ošetření a podle Hausela by se mohla tvořit námraza. „Máme venku téměř vše. Na Prachaticku všechno venku, České Budějovice to samé, dopoledne vyjely všechny vozy. V okrese Tábor vyjelo také všechno, chemie, pluhovaly a sypaly se i inertní úseky. Nový sníh napadl na Jindřichohradecku i Strakonicku. Zasáhli jsme v plné síle,“ řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Hausel.

Nejnižší teplotu naměřili dnes, v pátek 2. března, meteorologové na šumavské Jezerní slati, minus 22,8 stupně Celsia. Rekordy v kraji nepadly. Na šumavské Rokytské slati bylo minus 20,6 stupně Celsia. „Rekordy to nejsou, na Jezerní slati bylo v roce 2005 minus 36,9 stupně, k tomu je ještě hodně daleko. V Českých Budějovicích bylo dnes minimum minus 8,5 a rekord byl minus 28,8 v roce 1929,“ uvedl František Vavruška z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, ledovka, sníh, sypač, nehoda, mráz, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, České Budějovice, okres České Budějovice, Lišov, Ševětín, Jezerní slať, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští silničáři zasahují kvůli novému sněhu v celém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.